StoryEditorOCM

Oio VivoIstrijani se iz Dubaija vratili s čak tri zlatne medalje: Žižolera, Rozinjola i Vodnjanska Buža oduševile žiri

Piše Marijana Ćurt
24. ožujka 2022. - 07:45

Istarski Oleum Maris, proizvođač brenda Oio Vivo, dobitnik je čak tri zlatne medalje na nedavno održanom Međunarodnom natjecanju mladog maslinovog ulja rane berbe u Dubajiu za svoja sortna ekstradjevičanska maslinova ulja Žižoleru, Rozinjolu i Vodnjansku Bužu.

Prolazeći glavnim putem koji povezuje Pulu s Vodnjanom možete uživati u veličanstvenom prizoru i pogledu na prekrasno zelenilo. Na površini od 80 hektara posađeno je 15.000 maslina. To je najveći maslinik u južnom dijelu Istre, maslinik kompanije Oleum Maris.

Oio Vivo je brend ekstradjevičanskih maslinovih ulja: Vodnjanska Buža, Rozinjola, Žižolera, Istarska Bjelica, Bon i Gajardo, koji na hrvatskim i svjetskim natjecanjima postižu vrhunske rezultate i osvajaju mnogobrojne nagrade.

Tako je bilo i na nedavno održanom Međunarodnom natjecanju mladog maslinovog ulja rane berbe u Dubajiu gdje su čak tri vrste ulja brenda Oio Vivo dobile zlatnu medalju.

image
Oleum Maris

Naime, radi se o sortama maslina Žižolera, Rozinjola i Vodnjanska Buža. DubaiOOC održava se dva puta godišnje, jednom u veljači kada se biraju najbolji svjetski proizvođači ekstradjevičanskog maslinovog ulja rane berbe i drugi put u lipnju kada se biraju najbolja svjetska ekstradjevičanska maslinova ulja.

Žiri sastavljen od stručnjaka iz cijelog svijeta prilikom ocjenjivanja maslinovog ulja uzimao je u obzir njegovu voćnost, miris, intenzitet i boju. Za sve navedene karakteristike Oio Vivova Žižolera, Rozinjola i Vodnjanska Buža dobile su maksimalni broj mogućih bodova i zasluženo osvojile zlatne medalje.

image
Oleum Maris

Zahvaljujući Oio Vivu još jednom se svijetom pronio glas o tekućem zlatu, kojeg proizvode naši vrijedni maslinari, te je Hrvatska još jednom, upravo zahvaljujući njima, zasjela na tron svjetskih zemalja koje proizvode vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Ovo zasigurno nije zadnja medalja koju će osvojiti jer kontinuirano vode brigu o kvaliteti maslina u suradnji sa stručnim institucijama i primjenom inovacija u radu.

image
Oleum Maris
image
Oleum Maris
image
Oleum Maris
26. svibanj 2024 15:00