StoryEditor
Kulturaza svakoga ponešto

Vikend na Split Film Festivalu - hrvatski erotski art-triler, filmska basna iz Haitija, kineski 'live-streameri' i izbjeglice, danski film o muško-ženskoj seksualnoj dinamici...

21. rujna 2019. - 14:45

Dva dana vikenda na Split Film Festivalu donose niz filmova koji bi filmoljupcima mogli biti zanimljivi.

U subotu je u kinu "Karaman" (18.45) na programu dalmatinska premijera "Posljednjih dana ljeta", dugometražnog prvijenca filmskog kritičara Damira Radića. Film kategoriziran kao erotski art-triler o ljubavnom trokutu prikazao se na Puli, a u njemu jednu od glavne tri uloge ima i Splićanka Antonija Šitum.

Večernja subotnja projekcija u "Karamanu" (20.45) donosi "Present.Perfect" Shenhze Zhu, koji se najavljuje kao kolaž sastavljen od snimki uglavnom nepoznatih kineskih "live-streamera", nesklonih komunikaciji lice u lice.

U "Kinoteci" se u subotu vrti drugi dio konkurencije kratkih filmova (19 sati) i retrospektiva Roberta Arnolda (21). U nedjelju, pak, ide treća porcija kratkog metra (19) i "Hegelov anđeo" (21) Simone Rapisarde Casanove, opisan kao "filmska basna inspirirana pučkim vjerovanjima i običajima južnog Haitija".

Konačno, nedjelja će u "Karamanu" biti u znaku novog dokumentarca znamenitog Ai Waiweija "Ostali" (18.45), u kojem se autor još jednom, nakon "Ljudske rijeke", bavi izbjeglicama, te filma Anne Odell "X&Y", na temu muško-ženske seksualne dinamike, a redateljica i poznati danski glumac Mikael Persbrandt glume sami sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 12:57