StoryEditor
Ostalovećina iz slobodne

Pogledajte prizore dupkom popunjene druge večeri Pričigina; splitski novinari otkrili kako su ‘postali plaćenici‘, svojim pričama nasmijali sve okupljene

Piše Jasenka Leskur
22. rujna 2021. - 23:06

Nakon prvih pripovjedačkih "mačića" i ozeblina zadobivenih od bure prethodnog dana, druga večer Festivala pričanja priča koji se ove godine zbog epidemije održava u ljetnom kinu na Bačvicama podsjetila je atmosferom na one predkoronarne "pričiginske" večeri na kakve smo navikli tijekom 14 proteklih godina. Pred splitskom publikom koja je u srijedu navečer stigla sa zimskom opremom, pa se u gledaištu moglo vidjeti ozbiljnih jaketa i puno šarenih dekica, nizali su se nadahnuti pripovjedači koji su svojim pričama uspješno oraspoložili prisutne u do kraja ispunjenom (epidemiološkom) gledalištu.

Splitski novinari i novinarke Saša Ljubičić, Zlatko Gall, Silvana Uzinić i Andrea Topić, te njihov banjalučki kolega Dragan Bursać pričali su na koji način su postali "plaćenici domaćih i stranih režima", što je uvriježena optužba anonimnih komentatora na društvenim mrežama, a razgovor je moderirao urednik festivalskog programa Nebojša Lujanović.

image
Silvana Uzinić
 
Tom Dubravec/ Cropix

U drugom dijelu programa gostovali su slovenski autori Založbe GOGA iz Novog mesta koji su imali veliku želju nastupiti na popularnom splitskom Pričiginu: Ivana Djilas, Jedrt L. Maležić, te ugledni folk rock glazbenik Vlado Kreslin, a moderirala je Jedrt Jež Furlan. Slovenci su pričali o korupciji, odnosno na koji način su pristali biti (ne)korumpirani.

image
Silvana Uzinić, Nebojša Lujanović, Andrea Topić, Dragan Bursać, Zlatko Gall i Saša Ljubičić
 
Tom Dubravec/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2022 17:38