StoryEditorOCM
Kazalištenovi hit

Premijera ‘Crvene vode‘ ispunila splitski HNK: predstava po nagrađenom romanu Jurice Pavičića oduševila publiku

Piše Jasmina Parić
11. studenog 2023. - 23:35

Dramska premijera "Crvena voda" Jurice Pavičića, u režiji Ivice Buljana premijerno je izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u subotu navečer.

Jedan od najboljih romana suvremene hrvatske književnosti dramatizirao je Ivor Martinić, a a protagonisti drame o policijskoj potrazi za nestalom djevojkom, koja se proteže kroz 27 godina i obuhvaća dramatične društvene promjene, pad jednog sistema, rat i poratni period, su glumci HNK Split Nives Ivanković, Nikola Ivošević, Stipe Radoja, Ana Marija Veselčić, Goran Marković, Donat Zeko, Arijana Čulina, Nenad Srdelić, Stipe Jelaska, Mijo Jurišić, Marjan Nejašmić Banić, Andrea Mladinić, Katarina Romac, Zdravko Vukelić i Luka Čerjan.

image
Nemi Bulat
image
Nemi Bulat
image
Nemi Bulat

"Crvena voda" priča je o sedamnaestogodišnjoj djevojci Silvi koja je iščezla nakon ribarske fešte jedne rujanske subote 1989. godine. Policijska potraga ne daje nikakve rezultate, a politička zbivanja zasjenjuju nestanak djevojke koji pada u zaborav. Otac, majka i brat blizanac, jedini su koji i dalje traže nestalu Silvu. "Crvena voda" prati sudbine ljudi upletenih u Silvin nestanak, od ukućana, osumnjičenih, pa do inspektora komunističke milicije. Kroz njihove sudbine roman zahvaća tri desetljeća života u Hrvatskoj.

image
Nemi Bulat
image
Nemi Bulat
image
Nemi Bulat

Aleksandar Antić i Luka Barbić iz TBF- a autori su scenske glazbe, umjetnički suradnik je Robert Waltl, scenograf je međunarodno renomirani umjetnik iz Beograda Aleksandar Denić, a kostimografkinja višestruko nagrađivana Ana Savić Gecan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 00:04