StoryEditorOCM
Film & TVOD ČETVRTKA U KINIMA

Kad zamirišu ‘Jorgovani‘: novi srpski hit-film je satira na račun showbiza i sapunica, a gledaniji je od ‘Dine 2‘

Piše Marko Njegić
12. ožujka 2024. - 19:28
Naslov filma automatski doziva u sjećanje popularnu folk-pop pjesmu Vesne Zmijanac i Dina Merlina ‘Kad zamirišu jorgovani‘ s kraja 80-ih. Doista, pjesma se čuje u ‘Jorgovanima‘, a televizijska serija/sapunica unutar filma nazvana je upravo po njoj.

Pet dana, preko pedeset tisuća gledatelja. To su brojke novog srpskog hit-filma "Jorgovani" rеdateljsko-scеnarističkog dvojca Siniša Cvеtić-David Jakovljеvić ("Usekovanje"). Film je krenuo u srpska kina netom nakon svečane premijere na FEST-u i u prvom naletu postigao veliki uspjeh, postavši gledaniji i od "Dine 2".

Nema tome dugo da je "Nedelja" postala kinohit, a evo sad i "Jorgovana". Naslov filma automatski doziva u sjećanje popularnu folk-pop pjesmu Vesne Zmijanac i Dina Merlina "Kad zamirišu jorgovani" s kraja osamdesetih.

Srpski George Clooney

Doista, pjesma se čuje u "Jorgovanima", a televizijska serija/sapunica unutar filma nazvana je upravo po njoj. Odatle i krećemo u ovu metafilmsku komediju koja odmah u startu satirizira televizijsku (hiper)produkciju i štancanje T...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:35