StoryEditorOCM
Film & TVCINEMARK NA STREAMU

‘Irska želja‘: Dani svete Lindsay

Piše Marko Njegić
21. ožujka 2024. - 22:00

Ipak, "Ljubav u božićno doba" ostvaruje dobru gledanost i Lindsay Lohan bi željeni "comeback" mogla ostvariti. Netflix će distribuirati i još jedan njezin rom-com koji će valjda biti bolji i pamtljiviji od ovoga. "Falling For Christmas" će vjerojatno izblijediti iz sjećanja do ovog, kamoli sljedećeg Božića...

Posljednje tri rečenice recenzije "Ljubavi u božićno doba", objavljene na ovom mjestu početkom prosinca 2022., znakovite su za Lohaničinu novu romantičnu komediju "Irska želja" ("Irish Wish"). Lohan je ostvarila "comeback" s rom-comom "Falling For Christmas" koji je u međuvremenu izblijedio iz sjećanja, ali "Irska želja" je ispala pinkicu bolji i pamtljiviji filmić za barem pola zvjezdice od "hallmarkovskog" prethodnika.

FILM: Irish Wish; romantična komedija; SAD, 2024. REŽIJA: Janeen Damian ULOGE: Lindsay Lohan, Ed Speleers OCJENA: ** ½

Naravno, nije to razina njezinih "Opasnih djevojaka" ili "Šašavog petka", niti "Mirnog čovjeka" Johna Forda i "Cure biraju" s Amy Adams kad smo kod romantičnih komedija ambijentiranih u Irsku, ali svakako je koračić naprijed za glumicu u odnosu na "Ljubav u božićno doba" gdje je odigrala prvu glavnu ulogu nakon dugogodišnje pauze i vratila se u centar pozornosti, toliko da je ostvarila i "cameo" ulogu u novom "Mean Girls" filmu.

Za "Irish Wish" Lohan se ponovno udružila s redateljicom "Falling For Christmas" Janeen Damian, a nakon Božića i blagdanske atmosfere došao je, dakle, red na bajkoviti ugođaj Irske. Nije slučajno da je "Irska želja" doživjela premijeru na Netflixu uoči Dana svetog Patricka, što je zasigurno i kumovalo da dosegne prvo mjesto gledanosti tog streaming servisa i svrgne "Damu" s trona. Film je obojan zelenim koloritom i odvija se na irskim lokacijama.

"Kao da sam zakoračila u roman Jamesa Joycea", kaže književna urednica Maddie Kelly (Lohan) kad dođe u Irsku na vjenčanje svoga pisca romantičnih bestselera Paula Kennedyja (Alexander Vlahos) u kojeg je potajice zaljubljena, ali ovaj se zaljubio u njezinu prijateljicu Emmu (Elizabeth Tan) baš kad mu je ona htjela priznati osjećaje. Maddie je to kazala u trenutku kad je engleski fotograf James Thomas (Ed Speleers) odveo u razgledavanje predivnih klifova Mohera.

Ne treba biti romantično-komični Albert Einstein za naslutiti da će Maddie završiti s Jamesom čim ga je upoznala na aerodromu i vozila se s njime u busu, koliko god da su se podbadali, premda će ona zaželjeti želju sjedeći u drevnom kamenom "stolcu želja" da se udaje za Paula.

To će joj sveta Brigid (Dawn Bradfield) ispuniti, taman da uvidi kako ipak nisu jedno za drugo. Malo "dramatičnih vidika i romantične kiše" s Jamesom, plus jedna partija pikada u pubu, dovoljno je za ljubavnu iskru u krajnje predvidljivom, ali gledljivom rom-comu s porukom "trebaš biti s nekim koga voliš, a ne nekim koga priželjkuješ".

Razlog za gledljivost treba tražiti u prilično raspoloženoj i šarmantnoj Lohanici, te magičnim lokacijama koje zovu na posjet Irskoj gdje se neke želje možda i mogu ispuniti. Lijepo je vidjeti da se Lohan vratila i uz malo sreće dobije priliku da ponovno ponese jednu visokobudžetn(ij)u romantičnu komediju za kino nakon što je žanr živnuo s hitom "Samo ne ti". Neka to za nju bude irska želja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:51