StoryEditor
Film & TV25. put, NA BAČAMA

‘Bila sam presretna da će festival otvoriti film u kojem glumim‘: sinoć započeo STFF koji je od gradonačelnika Opare dobio pohvalu zbog duge tradicije

11. rujna 2020. - 12:11
Andro Krstulović Opara sa suprugom Danielom na festivaluJoško Šupić/Cropix

Slovensko-talijanskom koprodukcijom "Priče iz šume kestena" s hrvatskom glumicom Ivanom Roščić u glavnoj ženskoj ulozi sinoć je otvoren jubilarni 25. Split Film Festival, najdugovječnija međunarodna filmska manifestacija u Lijepoj našoj.

- Bila sam presretna kad sam čula da će festival otvoriti upravo film u kojem glumim. Jako cijenim Split Film Festival koji ima dugu tradiciju te je jedan od najstarijih festivala u Hrvatskoj. Želim mu da je iz godine u godinu još bolji i da, kad je najteže, ne odustaje – rekla nam je Roščić koja je pozdravila publiku.

STFF je za svojih 25 godina postojanosti, pod direkcijom Branka Karabatića, dobio pohvalu od gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, napose što je pokazao izdržljivost i volju da se održi i nastavi dugogodišnju tradiciju u vrijeme epidemije.

Zbog epidemije na STFF nisu stigli strani gosti, poput mladog redatelja "Priče iz šume kestena" Gregora Božiča i čuvenog meksičkog filmaša Carlosa Reygardsa, ali obratili su se publici preko videolinka.

Reygards je, uzgred, ovogodišnji dobitnik posebne nagrade STFF-a za izuzetan doprinos razvoju umjetnosti pokretnih slika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. siječanj 2021 07:00