StoryEditorOCM
Izbori 2021HDZ I NEZAVISNI

Županijsko-općinska kampanja u najmanjoj bračkoj lokalnoj upravi: Mali Stivanjani ući će u svoj novi vrtić već ove jeseni, imamo najbolju demografiju

Piše Ivica Radić
15. travnja 2021. - 14:47
Izbori 2021
HDZ-ov kandidat za župana Blaženko Boban s lokalnim čelnicima koji će također na predstojeće izboreIvica Radić

HDZ-ov kandidat za župana Blaženko Boban danas je posjetio je općinu Sutivan, prostorno najmanju na Braču, u kojoj već godinama raste broj stanovnika, a sve je više novorođenih te djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Zbog toga je više mališana nego slobodnih upisnih mjesta u dječjem vrtiću, kao i klupa u četverorazrednoj Područnoj školi koja pripada supetarskoj osmoljetki. Izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića polako se privodi završetku, pa će svoja vrata i prve mališane, najavio je dojučerašnji nezavisni načelnik Ranko Blažević, primiti na jesen.

Površina parcele na kojoj se gradi predškolski objekt iznosi 2804 četvorna metra, dok je bruto površina zgrade 768 kvadrata. U njoj će biti mjesta za 52 stivanska mališana i prvi put će se organizirati jaslični program. Istodobno će djeci na raspolaganju biti vanjski ograđeni prostor za igru površine 1394 četvorna metra. Vrijednost projekta iznosi 17,5 milijuna kuna, od čega je Općina Sutivan osigurala 10 milijuna, a ostatak je stigao iz europskih fondova.

Područnu školu u Sutivanu, kako je naglasila Dubravka Menjak, ravnateljica Osnovne škole "Supetar", pohađa 31 učenik koji su raspoređeni u četiri razredna odjela, ali zbog nedostatka prostora nastavu pohađaju u dvije smjene. Izgradnjom novog vrtića oslobodit će se dvije prostorije, što je prilika da se rekonstrukcijom stvore četiri učionice za jednosmjenski rad.

Boban je obećao pomoć Županije u svim razvojnim i posebice demografskim projektima koji će omogućiti zadržavanje stanovništva i kvalitetnije življenja. Sutivan je, prisnažio je župan, puno učinio na tom planu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:13