StoryEditorOCM
Izbori 2021milo moje

Vesna Škare Ožbolt: Miroslav Škoro moju podršku neće imati nikada, pa ni na Eurosongu!

Piše Anita Belak Krile
25. svibnja 2021. - 12:22

“Čisto da razjasnim, Miroslav Škoro moju podršku neće imati nikada, pa ni na Eurosongu”

Više nego jasno poručila je Vesna Škare Ožbolt na društvenim mrežama.

Ona se kandidirala na izborima za gradonačelnicu Zagreba i u prvom je krugu dobila 16.682 glasa, odnosno 5,10 posto. Nije ušla u drugi krug u kojem se u nedjelju natječu lider platforme Možemo!, Tomislav Tomašević i šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

“Mi smo zemlja teškog političkog apsurda, a to je da se desni spektar okreće oko Škore. Okupljeni su oko čovjeka koji nijednog dana nije proveo u ratu. Teško je objasniti zašto su se okupili oko njega, nadam se ne zbog njegovih pjesama jer je i to diskutabilno. Ja se nisam htjela upuštati u ideološke rasprave jer je grad opterećen tolikim problemima. Dok god građani ne osvijeste da se moraju opredijeliti za kandidate koji nude program, a ne ideološke floskule – komentirala je danas Škare Ožbolt na N1 televiziji.

Istaknula je kako je Miroslav Škoro iz zafrkancije ušao u izbore i da nema pojma o gradu.

Kaže da neće glasati ni za Tomaševića. “Moji birači imaju svoju glavu i neka sami donesu svoju odluku”, rekla je.

image
Boris Kovacev/Cropix

„Tomašević ima znanja koliko su prenijeli građani. Pokazao je zavidnu energiju u smislu obilaska terena. Ušao je u svaku gradsku četvrt, svaki mjesni odbor. Osobno ne mislim da ima neko veliko znanje za vođenje grada, ali sad je na njemu pokazati te organizacijske sposobnosti, treba okupiti pravi tim stručnjaka jer u protivnom neće uspjeti riješiti ove ogromne probleme koji su pred gradom”, navela je Škare Ožbolt.

Smatra kako će  jedan dio glasača HDZ-a sigurno podržati Škoru dok jedan dio neće. 

„Jedan dio će ostati, dio koji je bliži centru, oni će glasati po svojoj savjesti, ili će ostati doma ili će poništiti listić”, smatra Škare Ožbolt.

Prema  jučerašnjem istraživanju Promocije plus za RTL Tomislav Tomašević glatko odnosi pobjedu i u drugom krugu 30. svibnja.

Njega, prema ovoj anketi bira gotovo 63 posto birača (62,9 posto), a lidera Domovinskog pokreta Miroslava Škoru 20,5 posto Zagrepčana. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:32