StoryEditorOCM
Izbori 2021Tonči Restović

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Šibenika: Imamo bolje rješenje za parking na Vidicima od onog na ‘tri trake‘

Piše Branimir Periša
4. ožujka 2021. - 13:00
Izbori 2021
Tonči Restović SDP-ov kandidat za gradonačelnika održao je konferenciju za medije o problemima u prometu u gradskoj četvrti Vidici.  Nikša Stipaničev/Cropix

SDP, točnije Tonči Restović, kandidat stranke za gradonačelnika Šibenika na skorim izborima ima brzo rješenje za višegodišnje probleme s parking mjestima na Vidicima, konkretno u dijelu ulice Ive Družića.

Tamo je nogostup u dužini od 120-tak metara zakrčen parkiranim automobilima te pješaci trebaju silaziti na prometnicu da bi prošli tim dijelom gradske četvrti, a HDZ s druge strane, već barem pet godina oteže s uređenjem za potrebe parikiranja obližnjeg slijepog odvojka nekadašnje ceste, nazvanog 'tri trake', istaknuto je na tiskovnoj konfereneciji koju je Restović, također predsjednik GO SDP-a održao zajedno s prvim stranačkim suradnikom Ivanom Rajićem pored te kritične gradske točke u pogledu prometne sigurnosti. Naročito su ugrožene majke s djecom u kolicima, te je gradska vlast u zadnje vrijeme doživjela oštre kritike na fejsbuk stranici grupe 'Šibenik zaslužuje bolje'.

Umjesto rješenja koje HDZ iz nepoznatih razloga oteže već godinama, Restovićev tim prometnih stručnjaka i arhitekata nudi uređenje dvoetažnog parkinga na tih kritičnih 120-metara u Družićevoj, za 50 automobila. Sadašnji 'višak' u tome bloku zgrada je 30-tak vozila koja zauzimaju prostor za pješake. Nogostup ostaje sačuvanim, jedino što bi se u njegovu produžetku cijelom dužinom, u pravcu stambenog bloka izgradio plato na čeličnim potpornjima namijenjen parkiranju. Budući da je riječ o zemljištu na dvije razine, prva etaža ostaje sadašnji prostor za parkiranje u podnožju, a novoizgrađeni dio u prostoru izgledao bi kao svojevrsna nadstrešnica.

-Na Vidicima je kaos s parkiranjem kao i na drugim mjestima u gradu, a sve zato što predstavnici gradske uprave nisu na terenu, niti razgovaraju s građanima o njihovim problemima. Treba ih rješavati zajednički, kako bi kvaliteta života svih Šibenčana bila na višoj razini kazao je Tonči Restović, dodajući da će tako raditi od prvog dana na dužnosti gradonačelnika.

Govoreći o opisanom SDP-ovom rješenju, Ivan Rajić, potpredsjednik gradskog SDP-a podsjetio je da se s novinarima na istom mjestu i zbog iste teme sastao prije četiri godine. No, kada završe lokalni izbori sredinom svibnja i za gradonačelnika bude izabran Tonči Restović, predočeno rješenje za glavobolje s parkingom bit će zgotovljeno do kraja godine. Više nitko neće pričati o višegodišnjoj prepisci gradonačelnika Burića, zamjenika Milete i predsjednika gradske četvrti Bajića o 'tri trake' , uvjerava Rajić. Ovo je sigurno bolje od toga neispunjenog projekta aktualne gradske vlasti i ničim bitno ne narušava prostor. Doduše, zamisao postoji jedino u skici, bez izračuna koliko bi koštala izvedba, no ako se našao novac da se ispod glavnog trga lijepog mediteranskog grada iskopa troetažna garaža, tada financiranje ovog rješenja ne bi trebalo biti poseban problem, napomenuo je Tonči Restović na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:23