StoryEditorOCM
Izbori 2021uzbudljivo u zagrebu

Mrak Taritaš: Kandidati se natječu tko će izgraditi ljepši stadion dok ljudima padaju dijelovi fasada na glave godinu dana nakon potresa

Piše Hina
13. travnja 2021. - 14:25

Kandidatkinja GLAS-a za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš pozvala je u utorak kandidatkinju Stranke rada i solidarnosti Jelenu Pavičić Vukičević da umjesto "pompoznog" serviranja 3D projekcija maksimirskog stadiona pokaže gdje su otišli milijuni kuna za tu svrhu.

Mrak Taritaš je neprimjerenim ocijenila da se kandidati za gradonačelnika Zagreba natječu u tome tko će izgraditi bolji, ljepši i veći stadion "dok ljudima padaju dijelovi fasada na glave godinu dana nakon potresa, smeće je razbacano po cijelom gradu, a dugovi gradske blagajne su astronomski”.

Iako Zagreb i Dinamo zaslužuju pristojan i upotrebljiv stadion "i tu 25-godišnju agoniju treba konačno završiti", Mrak-Taritaš poručuje kako to nije i ne može biti glavna tema kampanje u gradu "koji se doslovno raspada". 

Stoga je posebno neukusnima ocijenila najavu v. d. gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević o prioritetnoj izgradnji stadiona, jer je ona još 2009. vodila povjerenstvo za dovršetak izgradnje stadiona.

Umjesto da "pompozno servira 3D projekcije mediokritetskih rješenja stadiona" neka Pavičić Vukičević objasni gdje je otišlo 300 milijuna kuna koje je Grad od 2006. do 2018. uplatio na račun Dinama te stotine milijuna kuna koje su do sada otišle za izgradnju stadiona.

"U Zagrebu je prošlo vrijeme za slaganje izložaka u muzej neispunjenih obećanja Milana Bandića, a svakako ne trebamo da nam o budućnosti grada bez imalo srama govore oni koji su Bandiću dugi niz godina držali ljestve u njegovom uništavanju i trpanju novca građana u privatne džepove", poručila je Mrak Taritaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:36