StoryEditorOCM
Izbori 2021promjena pod biokovom

Makarska rekla ‘adio‘ dosadašnjem gradonačelniku Juri Brkanu. Ključeve grada dobio SDP-ov Zoran Paunović

Piše HINA
31. svibnja 2021. - 09:33

Zoran Paunović (SDP) novi je makarski gradonačelnik koji je u drugom krugu lokalnih izbora dobio 61,58 posto glasova birača, dok je njegov protukandidat Jure Brkan (HDZ) dobio potporu 38,42 posto.  

U drugom krugu na izbore je izašlo 6570 birača. Paunovića su poduprla 3932 birača ili njih 61,58 posto, a Brkana 2453 birača ili 38,42 posto.

Nakon što je proglašen izborni rezultat, Jure Brkan je u društvu zamjenice Marine Andačić Krivić, došao čestitati pobjedniku i njegovoj zamjenici Antoniji Radić Brkan u prostorije SDP-a .

U prvom obraćanju novinarima novi gradonačelnik Zoran Paunović zahvalio je timu zaslužnom za pobjedu, koji je, kako je rekao, doveo do kraja sretnu priču.

image
Ivo Ravlic/Cropix

“Nemamo previše vremena za slavlje jer već sutra čekaju nas nove obveze. Pokazalo se da je Makarska složna, ne dijeli se na lijeve i desne, a na nama je ispuniti obećanje i izgraditi Makarsku kojom se ponosimo, povećati standard i kulturu života svima bez obzira za koga su glasali. Želimo Makarsku zelenu, održivu, digitalnu i transparentnu”, istaknuo je Zoran Paunović.

Rekao je da od Jure Brkana, saborskoga zastupnika, očekuje da će se boriti za interese Makarske i da će dobro surađivati i nastaviti s realizacijom započetih projekata maksimalno koristeći sredstva EU fondova.

Paunovićeva zamjenica poručila je da će sve snage usmjeriti na promociju Makarske kao sigurne turističke destinacije.

Svima koji su izašli na izbore i dali povjerenje HDZ-u zahvalio je Jure Brkan kazavši kako nakon četiri godine Makarsku ostavlja bolju nego ju je zatekao, a na računu Grada je 35 milijuna kuna.

“Novom gradonačelniku čestitam i želim da bude bolji od mene, dok će HDZ biti nimalo laka oporba jer HDZ je velika stranka i kada pobjeđuje i kada gubi. Kao saborski zastupnik zastupat ću interese Podbiokovlja i Zabiokovlja, a sad ću za to imati više vremena”, poručio je Brkan.

image
Ivo Ravlic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:41