StoryEditorOCM
Izbori 2021RESETIRANJE SLUŽBI

Lider imotske oporbe Ivica Kukavica (Most) ulazi u bitku s Blaženkom Bobanom (HDZ): Županijske odluke nisu donosile boljitak, vrijeme je za promjene

Piše PSD
19. travnja 2021. - 12:43
Izbori 2021
'Predsjednik stranke Božo Petrov tražio je i želio nekoga tko će ostati dosljedan', tvrdi KukavicaAnte Čizmić/Cropix

 ivica Kukavica, Mostov kandidat za župana splitsko-dalmatinskog, danas se predstavio javnosti na konferenciji za medije održanoj u Makarskoj.

– Predsjednik stranke Božo Petrov tražio je i želio nekoga tko će ostati dosljedan, tko će funkcionirati na način kako funkcionira u svojoj lokalnoj sredini i nekoga tko će napraviti reset županijskih službi.

Županijske službe već 30 godina vode HDZ i SDP, to je postala jedna stranačka struktura. Postali su kao parna lokomotiva iz 19. stoljeća u 21. stoljeću, u vremenu superbrzih vlakova.

To znači da su strategije razvoja, kao i sve druge strategije apsolutno zastarjele, često su stranački obojane i ne donose ono što je prijeko potrebno ovoj našoj županiji, a to je jedan prosperitet, brzina, odlučivanje izvrsnosti i svih kriterija, da bi ova županija bila ono što zaslužuje po svom potencijalu – naglasio je Kukavica, te je dodao kako aktualni župan funkcionira na način stranke, te da je to onaj dio koji on želi promjeniti.

– Želim biti župan svih stanovnika županije, svih vrijednosti, svih izvrsnosti i svega onoga što će donijeti boljitak. Želim potpuni reset i reorganizaciju sustava jer moram priznati da u svom djelovanju kao gradski vijećnik i vođa oporbe u Imotskom imam negativna iskustva sa Županijom i sve odluke koje je o mom kraju donosila Županija bile su loše i stranačke odluke.

Nijedna od tih odluka nije donijela boljitak i prosperitet, a to se prije svega odnosi na poslovnu zonu, određene infrastrukturne projekte. Škole su poseban problem, u sustavu školstva imamo jedan veliki problem kada dijelimo škole, vidimo da se one dijele politički.

Također, imamo i problem zdravstva, gdje županijski Dom zdravlja ne zadovoljava potrebe ovog kraja.

Problem ovog kraja je i betonizacija, nasipanje plaža, a postoje dvije mogućnosti – jedna je da župan zna šta se događa, to je već za institucije, a druga je da župan ne zna šta se radi, na koji način se devastira ove prekrasne plaže i na koji način se pogoduje – rekao je Mostov kandidat.

Na kraju, Kukavica je poručio građanima:

– Sa mnom će, ako budem izabran, Županija biti županija po mjeri svih ljudi. Uvezat ćemo naše potencijale, i primorja i Zabiokovlja, na obostrano zadovoljstvo. Inicirat ću sastanke svih sastavnica i svih segmenata, od izvršne vlasti do svih privatnika, da nađemo zajednički interes, jer samo zajedničkim snagama i zajedničkim vrijednostima možemo napraviti jedan ogroman iskorak u kratkom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:26