StoryEditorOCM
Izbori 2021nada zadanja umire

Iako su ih izlazne ankete pokopale, u Škorinom stožeru i dalje vjeruju u čudo: ‘Mi još uvijek vjerujemo u pobjedu!‘

Piše PSD
30. svibnja 2021. - 19:41

Izborni stožer Miroslava Škore rezultate izbora za gradonačelnika Zagreba dočekuje u hotelu Intenational, gdje se prije dva tjedna uz tortu i tamburaše slavilo ulazak u drugi krug. Večeras se u Škorinom stožeru okupilo 40-ak uzvanika i jednako toliko novinara. A razloga za slavlje nemaju. Anketa im najavljuje potop u metropoli. 

S razglasa trešti "Sude mi", a nikako nisu zadovoljni medijskim izvještavanjem. Žale se da su mediji bili protiv njih u kampanji.    

Komentirajući izlazne ankete prema kojima Škoro osvaja tek 31,73 posto glasova, glavni tajnik Domovinskog pokreta Dario Žepina naglasio je da su tako i prije 15 dana na početku večeri u prvom krugu bili na 4. mjestu u Zagrebu da bi potom dobacili do  2. kruga.

'Mi smo zadovoljni sa svime što smo učinili. Pobijedili smo stožerne stranke u Gradu Zagrebu ušavši u 2. krug. Mi još uvijek vjerujemo u pobjedu', rekao je Žepina. 

image
Darko Tomas/Cropix

Igor Peternel također vjeruje da su Škorini rezultati puno bolji od anketnih.  

- U prvim izlaznim anketama više sudjeluje lijevo-liberalnih glasači nego konzervativni. Pričekajmo službene rezultate ili barem prvih dio pa ćemo vidjeti. Ako rezultati ostanu ovakvi prvi ćemo čestitati. To je jednostavno otprilike ono što sam ja očekivao od prvih izlaznih anketa. Vidjet ćemo kad se zbroje glasovi – komentirao je Peternel, a za Novu tv i dodao: „Naravno da se nadamo i priželjkujemo pobjedu, ali rezultati će biti bolji od izlaznih anketa“

image
Darko Tomas/Cropix

Njegov stranački kolega Stipo Mlinarić Ćipe, kaže kako je izlaznost mala što im nije išlo u prilog.

„ Ne znam što je, ali takvi su naši birači. Njihovo demokratsko pravo je i ne izaći na izbore - rekao je pomirljivo Mlinarić Ćipe.  

image
Darko Tomas/Cropix

Ana Lederer najavljuje da će u Skupštini grada, Domovinski pokret biti glasna oporba.

"Vidjet ćemo još konačne rezultate, razlika je velika, no pričekajmo...Svakako ćemo čestitati tko bude pobjednik. I nakon izbora mi ćemo nastaviti razotkrivati aktiviste i biti jaka oporba u Skupštini - kazala je Lederer. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:17