StoryEditorOCM
ŽupaŽUPA DUBROVAČKA |

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Za predsjednika izabran Lovorko Klešković, vijećnici Župke odbili sudjelovanje u radu općinskih odbora

Piše Anđelka Kelava
17. lipnja 2021. - 05:45

Lovorko Klešković ponovo je izabarna za predsjednika Općinskog vijeća Župe dubrovačke na konstituirajućoj sjednici održanoj u srijedu u Srebrenom.

Nakon izvješća mandatnog odbora i verifikacije mandata održana je svečana prisega članova novog Općinskog vijeća. Umjesto prvog na listi HDZ-a načelnika Silvija Nardellija u vijeće ulazi Antonio Vojvodić, a umjesto Nika Benića zbog nespojive funkcije direktora Komunalnog društva, u vijeću će biti Miroslav Marić.

Dva vijećnika Župke Mario Previšić i Blaženko Svaguša su stavili mandate u mirovanje te će umjesto njih u vijeću će biti Viktorija Kulišić i Mario Grbić.

Novi saziv općinskog vijeća Župe dubrovačke čine; Marko Kriste, Mateo Delić, Antonio Vojvodić, Miro Marić, Tomislav Kulaš, Luko Miloslavić i Lovorko Klešković iz HDZ-a, Antun Bašić, Marko Miloslavić, Tina Grbić, Viktorija Kulišić i Mario Grbić iz Župke te Ivo Žeravica iz Dubrovačkog demokratskog sabora.

Dnevni red sjednice je na prijedlog predsjednika Kleškovića dopunjen s novim točkama dnevnog reda prisegom Općinskog načelnika, Odlukom o Izmjenama i dopunama Odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine za korištenje poslovnog prostora i javne površine, te izborom članova odbora vijeća.

U Odbor za Statut i poslovnik su izabrani su: Luko Miloslavić - predsjednik, a kao članovi Lovorko Klešković i Mateo Delić.

Novi odbor za javna priznanja čine Mateo Delić koji će obnašati funkciju predsjednika, a za članove su izabrani Marko Kriste i Ivo Žeravica.

U Odbor za financije i proračun su izabrani Antonio Vojvodić kao predsjednik, a kao članovi imenovani su Marko Kriste i Lovorko Klešković.

Svi novoizabrani članovi odbora, osim Iva Žeravice (DDS), dolaze iz vladajućeg HDZ-a, jer su vijećnici Župke odbili sudjelovanje u njihovom radu.

Vijećnicima se prigodnim riječima obratio načelnik Silvio Nardelli te ih pozvao na konstruktivan rad u interesu stanovnika Župe dubrovačke.

25. travanj 2024 15:50