StoryEditorOCM
ŽupaTREBAT ĆE STRPLJENJA

Građevinski zahvati na tri lokacije! Radovi na poboljšanju infrastrukture u Župi dubrovačkoj u punom jeku

Piše K.Filičić
18. listopada 2022. - 18:24

Kako se turistička sezona bliži kraju, nastavilo se sa izvođenjem građevinskih i ostalih radova na području Općine Župa dubrovačka. Tako u ponedjeljak, 17. listopada 2022. godine započinju radovi na dionici ulice Put sv. Luke od raskrižja sa ulicom Put dr. Ante Starčevića u naselju Čibača.

Trebat će strpljenja

Izvodit će se radovi na sanaciji i proširenju kolnika, izgradnji nogostupa i modernizaciji javne rasvjete. Uz navedene radove u trup ceste će se ugraditi oborinska odvodnja, te će se zamijeniti postojeći vod vodovodne instalacije, javljaju iz Općine Župa dubrovačka.

Ugovoreni rok izvođenja radova je šest mjeseci, a vrijednost radova je gotovo 1,4 milijuna kuna (s uključenim PDV-om). Nakon izrade projektne dokumentacije proveden je javni natječaj. Javila su se četiri izvođača, a kao najpovoljniji odabrana je tvrtka Texo Gradnja d.o.o., dok će stručni nadzor provoditi tvrtka Traser d.o.o.

image

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić

- S obzirom da se radi o jednoj od najprometnijih ulica molimo sve stanovnike za strpljenje jer će za vrijeme radova na snazi biti privremena regulacija radova uz povremeno zatvaranje zbog izvođenja radova, a o čemu ćemo dodatno izvijestiti putem medija i obavijestima na terenu – ističe Jure Marić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka.

Radovi su započeli i na dionici ulice Pod križem na Krstacu. Planirana je sanacija dijela kolnika uz proširenje ulice kako bi se uspostavio dvotračni režim prometovanja. Nakon provedenog postupka javne nabave najpovoljnija je bila ponuda tvrtke Miletić d.o.o. u iznosu od 337.371,25 kuna (s uključenim PDV-om).

image

Župa dubrovačka poboljšava infrastrukturu

Zahvati Pod Petračom

Također, uslijedio je i nastavak radova na sanaciji i održavanju oborinske odvodnje za 2022. godinu. Obuhvaćeno je i već odrađeno više lokacija. Trenutno se radovi odvijaju na lokaciji Pod Petračom koja je ujedno i najsloženiji zahvat. Na spomenutoj lokaciji predviđena je izgradnja cjevovoda oborinske odvodnje kao i niveliranje sjevernog odvojka ulice Pod Petračom. U planu je radove završiti u tekućoj kalendarskoj godini. Ukupna vrijednost radova sanacije i održavanja oborinske odvodnje na svim lokacijama iznosi 619.567,23 kuna (s uključenim PDV-om).

25. travanj 2024 03:14