StoryEditorOCM
PrimorjeZlatni pir

Slavlje u Visočanima: Jele i Pero Lujo proslavili okruglu obljetnicu braka, zabalao se linđo za koji su oboje vezani, ali na poseban način ih je raznježila unučica Mateja...

Piše Gabrijela Bijelić
22. kolovoza 2022. - 12:00

Veselo je bilo ovih dana u Visočanima, na proslavi zlatnog pira supružnika Jele i Pera Luja koji su u krugu obitelji i prijatelja obilježili okruglu obljetnicu braka.

Cijela se familija okupila na festi na kojoj se neizostavno zabalao linđo. Peru i Jeli ta je tradicionalna poskočica posebno prirasla srcu jer su oboje cijeli vijek vezani uz KUD Žutopas Smokovljani Visočani.

image

 

 

Ivona Lujo

Uz fino iće i piće, prepričavale su se uspomene iz mladosti i otkrivali recepti za polustoljetni brak temeljen na ljubavi i toleranciji. Veliku proslavu u Visočanima obilježila je i poneka suza slavljenika koje je raznježila kartolina iznenađenja najbližih. Uz par toplih stihova, 13-godišnja unuka Mateja Lujo babi i đedu je naslikala linđo u pokretu, što je kod svih nazočnih izazvalo pravo oduševljenje.

Pero i Jele radišni su Primorci koji iznad svega vole rodnu grudu. On je suvlasnik tvrtke za obradu kamena u Dubrovačkom primorju, a ona kućanica. Roditelj su troje djece, najstarijeg Nikše i blizanaca Marije i Mata, a imaju i devetero unučadi.

23. travanj 2024 20:44