StoryEditorOCM
PrimorjeZAPOVJEDNIK PRIMORSKIH VATROGASACA

Situacija je konačno dobra oko Slanoga, požar je lokaliziran, ali zahvaćena je ogromna površina pa se ništa ne prepušta slučaju

Piše Silvia Rudinović
13. kolovoza 2022. - 18:47

Požar kraj Slanoga, s kojim se vatrogasci iz čitave županije bore još od srijede, konačno je lokalizran, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje Ivo Franušić.

- Situacija je konačno dobra nakon što smo jutros nalijevali rubove i nakon što je popodne palo nešto kiše. Snage s terena smo pustili da se odmore, a jedna je ekipa ostala dežurati i nadzirati požarište. Požar je lokaliziran. S obzirom da se radi o jako velikoj površini, još uvijek ne možemo reći da je ugašen - kaže zapovjednik Franušić.

Požarom je obuhvaćeno između 750 i 800 hektara površine, uglavnom trave, niskog raslinja i nešto malo borove šume. Objekti su obranjeni, a vatrogasci su uspjeli spasiti i maslinike. Kažu, izgorilo je možda pokoje stablo masline.

image

Zapovjednik JVP Dubrovačko primorje Ivo Franušić

Bozo Radic/Cropix

- Noćas je bila velika borba s vatrom kad se podigao vjetar. Svugdje okolo je palo nešto kiše, a u Slanome ni kapi. Nadljudskim snagama smo požar stavili pod nadzor i spriječili širenje prema samome mjestu. Nije ugrozio ni objekte na Kovačevom brijegu. Ponavljam, požar je obuhvatio jako veliku površinu i dok ne polijete rubove i ugazite ih vatrogasnom čizmom čitavom duljinom, ne možemo reći da je posve ugašen - kaže Ivo Franušić.

image

Dramatične snimke požara u Dubrovačkom primorju

Čitatelj/

Uz JVP Dubrovačko primorje i primorske DVD-e, u gašenju su danima sudjelovali pripadnici vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz čitave županije, od Konavala, Župe dubrovačke, Stona, čitavog Pelješca, Metkovića i Ploča.

24. travanj 2024 13:28