StoryEditorOCM
PelješacUDRUGA DJECA PELJEŠCA

Sudjelovanje na Korčulanskim pjatancama te predstavljanje projekta ZAJEDNO SMO JAČI

Piše PSD.
28. listopada 2022. - 09:53

Udruga Djeca Pelješca je sudjelovala na manifestaciji Korčulanske pjatance, na Korčuli u četvrtak 20.10. predstavljajući projekt Zajedno smo jači, UP.04.2.1.11.0040.

 Projekt je upravo usmjeren u jačanje kapaciteta udruge Djeca Pelješca kroz povezivanje udruge s drugim udrugama Dubrovačko – neretvanske županije te korisnike se uključuje u aktivno sudjelovanje i oblikovanje provedbe aktivnosti. Projekt uključuje  ranjive skupine i njihove obitelji i pruža im mogućnost za jednakost.

 Udruga “Djeca Pelješca“ proizišla je iz potrebe roditelja djece s teškoćama u razvoju na području poluotoka Pelješca kao odgovor na probleme kojima se svakodnevno suočavaju. Od početka svog djelovanja je znantno i mjerljivo povećala kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju na području Pelješca te je unaprijedila kapacitete udruge i inicirala promjene.

U projekt je uključeno  svakodnevno pružanje psihosocijalne podrške savjetovanje roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom kroz angažman socijalnog pedagoga.Angažman koordinatora volontera uključuje provođenje volonterskih aktivnosti, radionica  izrade suvenira i pripravaka od ljekovitog bilja zavičaja 2 puta tjedno. Angažman voditelja projekta uključuje organiziranje i provedbu svih aktivnosti projekta.

Udruga djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ‘Djeca Pelješca‘, s partnerima  Općinom Janjina, Udrugom Dva skalina i Udrugom Poseban prijatelj provodi projekt ‘Zajedno smo jači‘ u vrijednosti od 472.038,68 kuna, od čega je  401.232,88 kuna sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt promiče umrežavanje i suradnju organizacija civilnog društva okupiranih oko sličnih problema, a projekt će se provoditi vodeći se načelom dobrog upravljanja.

Projektom ćemo doprinijeti i razvoju partnerstva javnog sektora s organizacijama civilnoga društva, ističe Kristina Dalmatin, voditeljica projekta.

Predviđeno trajanje projekta je do svibnja 2023. godine.

19. travanj 2024 05:40