Mediteranska kuhinja oduvijek je imala svoje zasluženo mjesto na europskoj i globalnoj kulinarskoj karti, toliko značajno da ju je i UNESCO zaštitio stavljanjem na popis svjetske nematerijalne baštine.
Hrvatska obala Jadrana na toj "karti" ima posebno mjesto, posebice njezina amblematska mjesta poput Malog Stona, za mnoge ponajprije prepoznatljivog po školjkarstvu i školjkama. Među onima koji njeguju uzgoj kamenica i dagnji u blagotvornom okruženju Malostonskog zaljeva je i obitelj Kralj, čija je široj javnosti najprepoznatljivija članica Lidija Kralj, za mnoge možda i najpoznatija kuharica s malih ekrana tijekom posljednjih dvadesetak godina.
Upravo njezina obitelj, koja u Malom Stonu drži poznati restoran "Kapetanova kuća" i hotel znakovitog imena "Ostrea" ("Školjka"), odlučila se za novi poslovni iskorak. Očito vođeni onom starom da se "sva jaja ne drže na istome mjestu", investitori s "korijena" poluotoka Pelješca pokreću - izgradnju višestambene zgrade.
Građevinska dozvola za taj zahvat upravo je ovih dana stigla na adresu obitelji Kralj, a riječ je o projektu koji obuhvaća objekt s tri stambene jedinice u Malom Stonu, na lokaciji Kroz polje, koja se nalazi uz glavnu mjesnu ulicu i nedaleko od mora. Zagrada će se graditi na zemljištu stečenu nasljedsvom, ukupne površine od gotovo 600 četvornih metara.
"Papirologija" za taj zahvat pokrenuta je lani, a dovršena ovih dana, tako da poznata chefica može krenuti u još jedan poslovni pothvat. Ovog puta daleko od kuhinje, školjaka i dobre pelješke kapljice koji se u "Kapetanovoj kući" nude brojnim gostima.