StoryEditorOCM
PelješacVINSKO CARSTVO

Posjetite 17. i 18. lipnja poluotok Pelješac i uživajte u jedinstvenom okusu plavca malog

Piše pr
16. lipnja 2023. - 13:10

Pelješki vinari i ove godine vas pozivaju da 17. i 18. lipnja posjetite poluotok Pelješac i uživate u jedinstvenom okusu plavca malog i gastronomske ponude koju će u humanitarnoj manifestaciji pripremiti članovi udruge Liga protiv raka Korčula, Lastovo, Pelješac, Mljet - ogranak Janjina i Djeca Pelješca.

U organizaciji Udruge Plavac mali - Pelješac, Peljeških vinskih puta, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina, te sponzora Dubrovačko-neretvanske županije, turističke zajednice DNŽ-a, peljeških vinara, te podrške popularnog brenda vode Romerquelle, manifestacija Pelješac - Vinsko carstvo ove godine trajat će dva dana pod okriljem Festivala peljeških okusa koje organizira TZO Pelješca.

Pripreme za četvrtu manifestaciju Pelješac - Vinsko carstvo u punom su jeku, ističu u udrugama Plavac mali - Pelješac i Pelješki vinski puti i dodaju: Pelješki vinari vas pozivaju na kušnju kvalitetnih i vrhunskih plavaca u subotu. Dođite i kušajte vina: Marlais-Ponikve, PZ Putniković-Putniković, Pelješki vrhovi PZ Janjina- vinarija Drače, Grgurević-Drače, Edivo-Drače, Bezek-Drače, Matković-Potomje, Kuna Pelješka - vina Violić, Totić, Jurović, Sonja Zidić...

Manifestacija je produžena na dva dana tako da će u petak biti organizirani obilazak podruma sa završnicom u Kuni Pelješkoj, gdje će vas u kunovskoj ulici od vina dočekati vinari sa živom glazbom i janjetinom s ražnja s OPG-a Antunović iz Kune Pelješke.

Nedjelja je dan od mušula, peljeških delicija i plavca malog, a manifestacija će se održati na malom mulu u Dračama s početkom u 15 sati, dok u večernjim satima možete uživati u jedinstvenom okusu plavca malog peljeških vinara uz glazbu uživo.

Pelješki vinari vas pozivaju na kušnju kvalitetnih i vrhunskih plavaca u subotu. Dođite i kušajte

vina: Marlais-Ponikve, PZ Putniković-Putniković, pelješki vrhovi PZ Janjina-vinarija Drače, Grgurević-Drače, Edivo-Drače, Bezek-Drače, Matković-Potomje, Kuna Pelješka - vina Violić, Totić, Jurović, Sonja Zidić... od 18 sati glazba uživo, a janjetina iz OPG-a Antunović.

01. lipanj 2024 13:42