StoryEditorOCM
Neretvaopuzen

Ministarstvo poljoprivrede organizira tečaj prerade voća: Poljoprivrednici će učiti kako napraviti sok, marmeladu, pekmez, kompot, ulje...

Piše Stanislav Soldo
7. ožujka 2022. - 15:09

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, u okviru Mjere 1 “Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja”, planira se izvedba tečaja „Prerada voća“ za poljoprivrednike, u trajanju 22.3.-25.3.2022. na području Neretve.

Tečaj je namijenjen svim zainteresiranim poljoprivrednicima, koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika kao nositelji ili članovi, bilo da se već bave preradom voća ili to tek namjeravaju. Program edukacije sadrži teme koje obrađuju preradu voća u sok, džem, marmeladu, pekmez, kompot, ulje, voćni ocat, voćno vino, voćne rakije i sušenje voća. Sudionicima izobrazbe koji završe program osposobljavanja izdaje se potvrda o završenom programu osposobljavanja, koja kasnije služi za upis dopunskih djelatnosti prerade voća na OPG-u, a pohađanje tečaja za polaznike je besplatno.

Da bi organizacija i provedba tečaja bila što uspješnija, pozivamo zainteresirane da se jave putem e-pošte: zoran.kajic@mps.hr ili na mobitel 091/488-2786, pozivom ili slanjem poruke da žele pohađati tečaj iz prerade voća, uz što će navesti svoje ime i prezime i matični broj OPG-a, SOPG-a, PG-a kojeg su članovi. Za sve ostale informacije se javite na mobitel ili putem e-pošte.

Do sada imamo određeni broj prijava, stoga ako ste zainteresirani za tečaj, ne oklijevajte, već se javite čim prije da možemo prema polaznicima prilagoditi lokaciju izvođenja tečaja, a u slučaju povećanog interesa možemo po potrebi ponoviti tečaj.

25. svibanj 2024 23:34