StoryEditorOCM
NeretvaEU PROJEKT

Izgrađena sva komunalna infrastruktura za Poduzetničku zonu Opuzen

Piše PSD.
3. rujna 2020. - 10:43
izgrađena je sva zajednička komunalna infrastruktura na ukupnoj površini od oko 4500 metara četvornih podjeljenih u 18 parcela i time su stvoreni uvjeti za izgradnju gospodarskih objekata
Zamjenica župana Žaklina Marević sudjelovala je u Opuzenu na konferenciji zatvaranja projekta „Izgradnja druge faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Opuzen“, koji se sufinancirao iz Europskog fonda za regionalni razvoj, sukladno Operativnom programu konkurentnost i kohezija.
Zamjenica je ovom prilikom čestitala gradonačelniku Ivu Mihaljeviću i gradskoj upravi na uspješnoj realizaciji i završetku ovog velikog i važnog projekta, koji će uvelike doprinijeti razvoju gospodarstva, ne samo u dolini Neretve nego i cijeloj našoj županiji.
”U prostoru Poduzetničke zone u Opuzenu Županija je vlasnik parcele, na kojoj ćemo izgraditi Centar za poljoprivredu, obogaćen sadržajima koje planiramo realizirati kroz niz programa i projekta, a koji će biti vezani za razvoj poljoprivrede u ovim krajevima, jer poljoprivreda je druga gospodarska grana u našoj županiji, a Neretvanska dolina je veliki poljoprivredni kraj. Još jednom sve pohvale vodstvu grada Opuzena koji je ovim projektom izgradnje komunalne infrastrukture, osigurao mladim poduzetnicima temelje za razvoj gospodarstva”, rekla je ovom prilikom zamjenica Marević.
U ovoj drugoj fazi projekta izgrađena je sva zajednička komunalna infrastruktura na ukupnoj površini od oko 4500 metara četvornih podjeljenih u 18 parcela i time su stvoreni uvjeti za izgradnju gospodarskih objekata. Izgrađena komunalna infrastruktura obuhvaća vodovod, oborinsku i fekalnu kanalizaciju, telekomunikacijsku i elektro-energetsku mrežu, provedeno do svake parcele.
Atraktivnost zone se ogleda u prometnom položaju i opremljenosti komunalne infrastrukture, a ova u Opuzenu po mišljenju gradonačelnika Ive Mihaljevića zadovoljava oba kriterija.
”Imamo odličan prometni položaj. Na mjestu sadašnjeg nadvožnjaka u blizini Poduzetničke zone Hrvatske ceste planiraju veliki kružni tok čime će se poboljšati protočnost, brzina i sigurnost prometa, a završetkom Pelješkog mosta zona će dodatno dobiti na atraktivnosti”, ističe gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević.
19. travanj 2024 03:23