StoryEditorOCM
NeretvaZA DEFICITARNA ZANIMANJA

Gradonačelnik Ploča uručio 32 Ugovora o stipendiranju studenata i učenika

Piše Ante Šunjić
11. siječnja 2021. - 19:55

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević uručio je 32 Ugovora o stipendiranju za studente i učenike s gradskoga područja za akademsku godinu 2020/2021. Nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik je dobitnicima stipendija uručio prigodne darove i pisma, poželjevši im puno uspjeha u daljnjem učenju, te da stečeno znanje primjene upravo u ovoj sredini.

„I ove godine nastavljamo praksu dodjele stipendija studentima i učenicima, koji se školuju u Hrvatskoj i u inozemstvu i to temeljem općeg uspjeha, za deficitarna zanimanja (biomedicina i zdravstvo, te tehničke znanosti),  prema socijalnim kriterijima, za brucoše i za učenike s invaliditetom. Ukupno će se dodijeliti 32 stipendije. Još je bilo 16 prijava, ali ti kandidati nisu udovoljili kriterijima natječaja. No, namjera nam je i za njih pronaći način kako da im pružimo financijsku potporu, jer nam je cilj financirati što veći broj učenika i studenata“, rekao je gradonačelnik Ploča.

Stipendije su dobili: Tea Burić, Vedrana Sršen, Iva Žderić, Ivan Marević, Vendi Barbir, Nina Dropulić, Duje Jelčić, Ema Barbir, Patricija Šunjić, Ivan Gordan Rončević, Anamarija Ivančević, Nora Blažević, Lucija Šetka, Vilena Šuman, Lucija Žderić, Iva Krilić, Lucija Batur, Ines Musulin, Karla Žulj, Eda Kolčarš, Sandra Ostojić, Katja Vukmir, Lucija Ivičević, Daria Štrbić, Karatina Marević, Matea Maršić, Duje Trampa, Luka Sikirić, Ivan Brnas, Marjan Tolj i Marin Gnječ.

23. travanj 2024 14:23