StoryEditorOCM
KorčulaISPUNITE ANKETU |

U KORČULI: Započela je izrada plana za razvoj biciklističkog i pješačkog turizma grada

Piše Dora Lozica
16. listopada 2020. - 07:47
S ciljem razvoja održivog turizma, Turistička zajednica Grada Korčule započela je s izradom Akcijskog plana za razvoj biciklističkog i pješačkog turizma Grada Korčule.  
 
Izrada Akcijskog plana započela je 13. listopada kad je održan sastanak s fizičkim i pravnim osobama koje djeluju na području biciklističkog i pješačkog turizma. Na sastanku je sudjelovalo više od 20 osoba, što pokazuje da je tema izuzetno interesantna te da je suradnja van administrativnih granica Grada Korčule potrebna i neophodna, poručili su iz Turističke zajednice. Plan se izrađuje u skladu Strategije razvoja turizma Grada Korčule od 2017. do 2022. godine.
 
„Zaključci prvog sastanka utvrđuju potrebu za osmišljavanjem novih ruta koje sadrže niz atrakcijskih točaka kao što su vidikovci, OPG-i, kušaonice, vinarije, objekte kulturne baštine i slično. Također je istaknuta potreba za razvojem ruta pogodnih za različite ciljane skupine gostiju. U cilju standardizacije biciklističke i pješačke signalizacije na cijelom otoku, potrebna je i koordinacija svih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave otoka Korčule“, objasnili su iz Turističke zajednice Korčule.
 
Prilikom planiranja razvoja biciklističkog turizma na otoku Korčula osobito je istaknuta činjenica da alternativna ruta međunarodne biciklističke rute EuroVelo8 prolazi duž cijelog otoka Korčule, dalje preko poluotoka Pelješca prema Dubrovniku.   
 
Sljedeći korak je izrada SWOT analize od strane dionika. Također je izrađena je i online anketa – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfYNYw74MuIeSvutNoYzQFqrxeEwuiezchmBG2eaOdnuZ0usQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628  , iz Turističke zajednice pozivaju zainteresiranu javnost da je popune i podijele. U tijeku je i organiziranje obilaska terena kako bi se utvrdilo trenutno stanje rute te predložile nove biciklističke i pješačke rute.
Dora Lozica   FOTO DAMIR PAČIĆ
 
 
 
19. travanj 2024 12:08