StoryEditorOCM
KorčulaNEOBIČNA SCENA U KORČULI

Stolice i stolovi sa štekata po cijelom su gradu završile pobacane ili složene po javim površinama. Evo iz kojeg razloga

Piše dora lozica
7. listopada 2024. - 21:32

Korčula je jutros osvanula u neobičnom izdanju, stolice i stolovi sa štekata po cijelom su gradu završile pobacane ili složene po javim površinama.

"Ako je u pitanju pijanstvo, razumijem, možda bih ja dok sam bio mlađi napravio i gore. Ako je u pitanju neka poruka za gradsku vlast, podržavam. Ipak, ne znam o čemu se radi", rekao nam je ugostitelj čija je terasa ponedjeljak ujutro dočekala razbacana.

"Meni izgleda kao demoštracjun!", napisala je jedna Korčulanka na društvenim mrežama.

Ne znamo točno koji je razlog razbacanih štekata, ili možda bolje napisati - izmještenih štekata budući da, kako nam otkrivaju ugostitelji, ozbiljnije materijalne štete nema.

Neobičan prizor zatekli smo u gradskom centru, u blizini Plokate te na Šetalištu Petra Kanavelića gdje su se restorani smjestili redom jedan do drugog. Uglavnom su se stolovi, stolice, setovi za terase, barske stolice našle na putu.

Gradom kolaju i imena navodnih počinitelja snimljenih na nadzornim kamerama, no kako se očito ne radi o namjernoj šteti, imena neka ostanu na razini gradskih kuloara.

Polemika na društvenim mrežama donekle je ponudila objašnjenje za događaj, a odnosi se na praznik rada 1. svibnja. Stari je otočni običaj da se noć uoči Prvog maja u središte mjesta donose predmeti "ukradeni" ispred kuća pa je izgled gradskog centra danas neodoljivo podsjećao baš na praznik rada.

Možda je poruka počinitelja bila baš to - dosta nam je sezone, treba nam praznik rada! A možda su ipak sve skupa samo "pijana posla".

07. listopad 2024 21:32