StoryEditorOCM
KorčulaBRAVO, DJECO!

Postali državni prvaci: rukometna momčad Osnovne škole Petar Kanavelić iz Korčule ostvarila povijesni uspjeh...

Piše Dora Lozica
2. lipnja 2023. - 15:43

Prvog dana lipnja u Vinkovcima rukometna momčad Osnovne škole Petar Kanavelić iz Korčule u kategoriji 5. i 6. razreda ostvarila povijesni uspjeh, postali su državni prvaci! Prvi put ikad u povijesti korčulanske osnovne škole, u nekom momčadskom loptačkom sportu, rukometna selekcija 5. i 6. razreda plasirala se u "final four" u Vinkovcima, a onda i osvojila Državno školsko prvenstvo pridruživši se tako ženskoj plivačkoj ekipi OŠ Petar Kanavelić koja je u top tri na Državnom školskom prvenstvu više od 10 godina. 

Priželjkivale su takav rezultat njihova mentorica i nastavnica Tjelesne i zdravstvene kulture Adriana Barčić kao i njihova voditeljica ekipe i nekadašnja trenerica Janja Lozica, no motiviranost i ozbiljnost dječaka iznenadila je sve prisutne na tribinama i izvan dvorane. Najveća je pobjeda, pokazat će se kasnije, ostvarena u prvoj polufinalnoj utakmici, koja je bila vrlo neizvjesna kako doznajemo od nastavnice Barčić. 

- Ždrijebom je određeno da u polufinalu igramo protiv momčadi Osnovne škole I.K.Sakcinskog iz Ivaneca. U jako neizvjesnoj i napetoj utakmici sve do zadnjih sekunda, naši su osnovci pobijedili rezultatom 18:16 čime su izborili finale protiv vršnjaka, Osnovne škole Ivana Kozarca iz Županje. Finalnu su utakmicu odigrali jako motivirano, organizirano i vrlo učinkovito omogućivši svojim suigračima minutažu na terenu i zasluženu uvjerljivu pobjedu 26:16, zadovoljno ističe Adriana Barčić. 

Ovogodišnji državni školski prvaci su Toni Bonifačić, Lucian Ilišković, Ivano Kapor, Duje Depolo, Lovro Jurjević, Vice Lešaja, Vigo Marić, Ante Sardelić, Niko Matić, Nino Fider i Franko Mateo Minga. Voditelj momčadi Janja Lozica te, naravno, mentorica Andriana Barčić. 

Konačni plasman natjecanja izgleda ovako:

1. OŠ Petar Kanavelić Korčula 

2. OŠ Ivan Kozarac Županja

3.OŠ Dragutin Tadijanović Petrinja

4. OŠ I.K.Sakcinski  Ivanec

23. travanj 2024 23:09