StoryEditorOCM
KorčulaNASTAVAK REHABILITACIJE |

KORČULANSKO SRCE ZA KATIN KORAK Na Rotondi u pola sata ‘planulo‘ 70 torti

Piše Dora Lozica
24. prosinca 2020. - 14:42
U samo pola sata, jutros je na Rotondi prodano oko 70 torti na drugom Torta Partyju koji organizira poznata humanitarka Doris Jurjević na čelu inicijative Korčulansko srce. Korčulani su prikupili nešto manje od 14 tisuća kuna, a sav iznos donirat će se hrabroj Lumbarajki Katarini Nobilo kako bi mogla nastaviti rehabilitaciju u Poliklinici Glavić.

image
FB


Da nije bilo Torta Partyja na Rotondi, u gradu se jutros uopće ne bi osjetio blagdanski ugođaj. Ipak, Doris Jurjević i njene kolegice iz humanitarne inicijative Korčulansko srce izmamile su Korčulane iz domova da bi kupili domaće torte za svoje blagdanske stolove i pritom napravili dobro djelo. Epidemiološka situacija nije zaustavila Doris i njenu beskrajnu želju da čini dobro.
„Bili smo jako tužni kad smo odlučili da se ovogodišnji Torta Party neće održati. Katarina Nobilo je djevojka koja već dugo ide na rehabilitaciju u Polikniku Glavić, želja joj je stati na svoje noge i napraviti samostalne korake. Njen otac nam je rekao da ne zna kako će joj objasniti da nema dovoljno sredstava za nastavak rehabilitacije. To nas je motiviralo da ipak pokušamo organizirati humanitarnu akciju. Hvala puno gradonačelniku Fabrisu, bilo mu je teško reći može, a još teže reći ne može! Potrudili smo se i održavali smo sve epidemiološke mjere“, ispričala nam je Doris.

image
FB


Jutros u 10 sati na lokalnoj tržnici Rotondi torte su doslovno planule, u pola sata prodano ih je oko 70 komada pa se za Katin korak prikupilo točno 13.850 kn! I ove se godine Doris pohvalila izvrsnim odazivom, ne samo Korčulana koji su došli i kupili tortu, već i žena koje su se javile i napravile torte. Svaka je torta bila pomno zapakirana s točno navedenim sastojcima, da ljudi znaju što kupuju.
Osim Torta Partyja, Doris je u ove godine, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Korčula, pripremila popis djece iz socijalno ugroženih obitelji kojima su otočani i poluotočani kupili poklone. Zajedno s kolegicama, Doris je pripremila ukupno 43 paketa koje su već podjeljena djeci. Pohvalila nam se i sa 1100 aktivnih članova koliko ih broji Facebook grupa Korčulansko srce, a nažalost dočeka Djeda Božićnjaka i njegovih motorista u Gradskom kotaru Sv. Antun odlukom Mjesnog odbora ove godine, prvi put u 18 godina, neće biti. Njeni planovi i humanitarne akcije čekat će neka bolja vremena.

image
FB


„Prošle smo godine planirali napraviti Torta Party na Plokati, poredati barem 100 torti na jedan dugi stol, puštati muziku, dovesti mažoretkinje... Ipak, sretna sam, ponosna i zadovoljna što smo uspjeli prikupiti sredstva za Katarinu, sve ćemo to organizirati, nadamo se, dogodine. Ukoliko vam treba pomoć, slobodno nam se obratite, a u međuremenu svojim članicama, ali i svima vama želim sretan i blagoslovljen Božić“, poručila je Doris.

Ukoliko i vi želite pomoći Katarini u borbi s njezim dijagnozama, donaciju za rehabilitaciju možete uplatiti na broj računa:
Katarina Nobilo
IBAN: HR 4424070003235634081
OTP banka

„Trudit ću se iz sve snage da postignem svoj cilj, moj prvi samostalni korak.
Hvala od srca!“, poručila je Katarina nedavno na svom Facebook profilu.

 
19. travanj 2024 17:30