StoryEditorOCM
KorčulaLJUDI MOJI, JE LI MOGUĆE?

KORČULANI UHVATILI NA DJELU SVJETSKOG UMJETNIKA TAJNOG IDENTITETA Invader u Korčuli!

Piše piše: Dora Lozica
20. kolovoza 2021. - 14:28

Naša čitateljica Ivana Pačić Unković jutros je na Plokati, u središtu Korčule, naišla na neobičan prizor. Mladi je umjetnik na zidu postavljao mozaik koji neodoljivo podsjeća na umjetnički rad svjetski poznatog Invadera, francuskog umjetnika poznatog po mozaicima od keramičkih pločica po uzoru na pikseliziranu umjetnost videoigara 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

Budući da su njegovi najčešći motivi vanzemaljci iz arkadne igrice Space Invaders, tako je umjetnik i dobio ime Invader, a njegov je identitet tajan.

Korčulani su ga jutros uhvatili na djelu, na Plokati je postavio mozaik popularnog lika iz igrice Super Mario. Kako doznajemo od lokalnih stanovnika, umjetnik je govorio francuskim jezikom što ide u prilog tvrdnji da se zaista radi o Invaderu za kojeg je potvrđeno da je Francuz.

Invader je baš jučer na svom profilu na Instagramu @invaderswashere objavio nagradnu igu koja počinje sutra, 21. kolovoza. Na plažama od Marseillea do Cannesa, ako uočite mozaik, slikajte ga, objavite na Instagramu, označite @invaderswashere te hešteg #beachinvasion i možete osvojiti vrijedne nagrade. Možda je Invader postavio još koji mozaik diljem otoka Korčule, vrijedi provjeriti!

27. travanj 2024 03:51