StoryEditorOCM
KorčulaIZBORI 2021.

HDZ na Pelješcu i Korčuli: Prioritet je ulaganje u prometnu infrastrukturu

Piše DV
8. svibnja 2021. - 21:55

Nikola Dobroslavić, kandidat za župana koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSU-HS, kandidat za njegovog zamjenika Joško Cebalo i saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić posjetili su danas Pelješac i Korčulu.

„Postavili smo sebi za cilj osigurati hitnu medicinsku skrb na teže dostupnim lokacijama i otocima u cijeloj našoj županiji“, rekao je u razgovoru s građanima Nikola Dobroslavić istaknuvši da je Dubrovačko-neretvanska županija jedina ostvarila standard cjelogodišnje hitne helikopterske medicinske službe.

"Investiciju u novoj luci Polačište prati i rekonstrukcija pristupne ceste i to je tek dio značajnih infrastrukturnih lučkih projekata na otoku. Prometna povezanost Korčule izuzetno je važna, a ostanku na otoku posebno doprinose nove prilike za mlade kojima se uskoro otvara mogućnost studija pomorstva i turizma, a među projektima u obrazovanju, uz ulaganje u područnu školu u Lumbardi je i izgradnja sportske dvorane pri srednjoj školi Petra Šegedina.

Uz Korčulu i Lumbardu kandidati su obišli i Janjinu u kojoj je također u planu izgradnja montažne školske-sportske dvorane. Uz ribarstvo, poljoprivredu i turizam, Korčula i Pelješac svoju priliku vide i kroz razvoj selektivnih oblika turizma, poput cikloturizma, a županija je već dala potporu projektu u kojem je uređeno 40 kilometara biciklističke staze od Orebića do Trpnja", stoji u priopćenju HDZ-a DNŽ.

19. travanj 2024 12:50