StoryEditorOCM
KorčulaU PETAK ZAPOČINJE VELA LUKA OUTDOORS

Evo što su nam Velolučani ove godine pripremili, što možete osvojiti i kako jeftinije doći do Vele Luke

Piše dora lozica
6. rujna 2022. - 07:50

 

Jedan od najznačajnijih sportskih događanja na otoku Korčuli „Vela Luka Outdoors“ održava se i ove godine od 9. do 11. rujna u Veloj Luci. Organizatori su TTK Strka i BK Timun Split, a suorganizatori TZO Vela Luka, Općina Vela Luka i HGSS. Vela Luka se tijekom proteklih godina pokazala kao savršena destinacija za razvoj aktivnog turizma, a ove godine organizatori su pripremili poseban program.

U petak 9. rujna u organizaciji Udruge maslinara Vela Luka održati će se tradicionalna „Fešta od uja“ od 20 sati na kojoj će svi posjetitelji moći uživati u degustaciji višestruko nagrađivanog Korčulanskog maslinovog ulja, uz domaće specijalitete, slatke i slane, te neizostavnu lumbliju i domaću glazbu.

U subotu 10. rujna u jutarnjim satima u centru mjesta svi prisutni mogu se okušati u skakutanju po slacklinu i penjanju po penjačkoj stijeni,

Subota popodne rezervirana je za sportsko - zabavni spektakl.

Popodnevni program započinje od 15 sati kada će se u centru mjesta održati premijerno predstavljanje Biciklopedije naziva: „O BICIKLETO-pohvalnica biciklu“. Radi se o zabavnoj knjizi koju je osmislila i uredila Mirjana Žuvela, ilustrirala Hana Kalebić, a grafički dizajnirao Saša Prižmić.

U 16 sati u centru mjesta oni najmlađi okušat će se u dječjim utrkama. Pola sata kasnije kreće MTB utrka duga 28 kilometaraiz centra mjesta, dok Vela strka, tj. start Velikog 25 kilometara dugog i Malog 10 kilometara dugog traila kreće u 17 sati iz Vele spile, jednog od najvažnijih europskih arheoloških nalazišta.

Ove godine trail staze su dobrim dijelom promijenjene, i pješačke i biciklističke staze prolaze kroz stoljetne maslinike, plaže, vinograde, borove šume, pored nepreglednih meja, vrtujaka i kamenih kućica. Nakon utrka slijedi dodjela nagrada, večera i luda zabava za koju je ove godine zadužen DJ Škiljo. Uz bogate startne pakete, finišerske medalje i poklone za pobjednike, novost je da će i oni najbrži dobiti vrijedne novčane nagrade.

Dan nakon utrke, u nedjelju slijedi opuštanje na najljepšim plažama Jadrana, na otoku Proizdu, a izlet je kao i do sada besplatan za sudionike utrka. Uz kupanje, neizostavna je utrka s

kajacima, a u večernjim satima u atriju Centra za kulturu organizatori svih pozivaju na „Stand up komediju“ DJ-a Škilje.

Organizatori su osigurali popust na prijevoz trajektima Jadrolinije, 30% na liniju Split - Vela Luka te 50% na liniju Orebić - Dominče. Popust na Jadroliniju možete ostvariti ako se prijavite na stotinku najkasnije do srijede 7. rujna do 23,59.

Iz godine u godinu, sve više domaćih stanovnika uključuje se u utrke pa su Velolučani tijekom godine organizirali Mrklu strku – pozdrav proljeću, Lušku strku – pozdrav ljetu, a krajem godine na rasporedu je Zimska strka.

„Ponosni smo što je u našem mjestu zaživio sportski duh i što ova manifestacija iz godine u godinu raste, a poznato je da Vela Luka Outdoors slovi za najzabavniju utrku Dalmatinske trail lige. Posebno mi je drago što će se ponovno ove godine održati dječje utrke jer je to ujedno i jedna od poruka koju želimo poslati djeci. Da treniraju, vježbaju, izaberu sport i zdravi način življenja“, poručila je načelnica Katarina Gugić.

Ukoliko ste željni avanture, prekrasnih zelenih krajobraza te želite provesti vikend u prirodi i sudjelovati u nekoj utrci onda drugi vikend rujna morate biti u Veloj Luci!

25. travanj 2024 08:34