StoryEditorOCM
KorčulaDIRLJIV KONCERT |

‘EVO MENE MEĐU MOJE‘ U VELOJ LUCI: Mlade hrvatske zvijezde koncertom odale počast neprežaljenom Oliveru, Vesna Dragojević nije mogla sakriti suze

Piše Slobodna Dalmacija
31. srpnja 2020. - 07:46
Vela Luka je i sinoć je bila u znaku Olivera Dragojevića, a koncert naziva "Evo mene među moje" na pijaci ispred Crkve svetog Josipa otvorile su mlade zvijezde hrvatske glazbene scene među kojima je najveći broj onih koji su publici postali prepoznatljivi nastupima u popularnim emisijama HRT-a poput "Voicea" i "A strane", piše Slobodna Dalmacija.

Svi oni na samom su početku zajedno izašli na pozornicu otpjevavši pjesmu "Dobar dan", a s njima je iz gledališta pjevala i Oliverova udovica Vesna Dragojević.
- Volio bih da Vela Luka bude mjesto druženja i prisjećanja na Olivera taj dan u godini, mjesto kad će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi, sjediti na rivi, zažmiriti i uživati u Magadaleni ili Galebu, rekao je glazbeni producent Ante Gelo koji je okupio mlade glazbenike.

Među njima je i splitska glumica Ana Uršula Najev. Netom prije koncerta rekla nam je da je bez imalo razmišljanja odabrala pjesmu "Ništa nova" koju će pjevati u Vela Luci.
- To katarzično remek djelo istovremeno me baca u najcrnje ponore i diže u najsvjetlije visine i imati priliku to javno izvoditi je blagoslov. Nikad mi se nije ostvarila želja da pjevam s Oliverom, ali sad imam priliku pjevati za njega i učinit ću to svim srcem.
Oliver je za mene svaka uzvraćena i neuzvraćena ljubav, svaki familijarni rođendanski obid, svaka fešta, svaka fjaka i zato sam iznimno zahvalna na pozivu, kaže friško diplomirana glumica.

Uz nju će svojim glasovima Velolučane i njihove goste Oliverovim hitovima počastiti Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta i Petra Roško.
- S obzirom da mi je oduvijek bila želja upoznati barba Olivera, ovaj nastup u njegovoj rodnoj Vela Luci mi iznimno znači i velika je čast dobiti priliku uopće izvesti njegove vječne melodije pred najvjernijom mu publikom.
Barba Oliveru, nadam se da ste ponosni na nas mlade izvođače i da ćemo dostojno predstaviti vaše note i riječi, kazala je finalistica "Voicea" Splićanka Albina Grčić.

Njezinoj kolegici iz istog showa Solinjanki Petri Roško Oliver znači djetinjstvo.
- Ono djetinjstvo u kojem su se vrtile ploče i recitirali njegovi tekstovi. Ono djetinjstvo kada se na dvoru osjeti miris mušula iz teće, obitelj je na okupu, a Oliverova pisma u zraku. Radujem se nastupu na ovom koncertu, jer će večeras ponovo zaživit sva sjećanja.

Djetinjstvo, lito i vječni Oliver, iskrena je bila Petra.
U trenucima kad je pobjednik "Voicea", mladi Vinko Ćemeraš iz Čapljine, otpjevao posljednje stihove "Nocturna", Vesna Dragojević nije mogla sakriti suze. Dodatno ju je razgalio i Zadranin Jure Brkljača kojeg mnogi vide kao Oliverovog nasljednika, izvodeći "Trag u beskraju".
Koncert su ovi mladi pjevači zaključili zajedničkim izvedbama nezaboravnih hitova "Cesarica", "Moj lipi anđele" i "Vjeruj u ljubav", a publika ih je ispratila i nagradila velikim pljeskom, piše Slobodna Dalmacija.
19. travanj 2024 04:52