StoryEditorOCM
KonavleAGROTURIZAM KONAVLE

Zajedničkim soljenjem mesa i pravljenjem kobasica Konavljani najavili 15. Mirise Božića

Piše dv
28. studenog 2022. - 08:53

Agroturizam Konavle je današnjim soljenjem mesa i pravljenjem domaćih kobasica najavio manifestaciju "15. Mirisi Božića u Konavlima". U Izletištu Ivankovi su se solile pancete, svinjske glave i nogice, a po posebnoj recepturi je napravljena i dovoljna količina domaćih kobasica. Nakon sušenja, na tradicionalan način u ognjištu, ovo će se meso koristiti na Otvaranju ovogodišnje manifestacije.

Mirisi Božića se ove godine održavaju od 22. do 30. prosinca, a za ovo jubilarno 15. izdanje je pripremljen bogati program koji ima zabavni, promotivni, natjecateljski, kulturni i humanitarni karakter. Manifestacija će se otvoriti u Čilipima humanitarnom gala večerom. Glavno jelo ove svečane večere bit će zelena menestra koju će zajednički pripremati i služiti konavoski agroturizmi koji sudjeluju i u nastavku programa Mirisa Božića. Posjetitelji ovogodišnje humanitarne gala večere će biti počašćeni i konavoskim vinom napravljenim na ovogodišnjem "Trganju".  Za otvaranje je pripremljen program u kojemu će sudjelovati brojni gosti, a očekuje se i posjet predstavnika partnerskih regija.

Detaljni program sa svim događanjima, sudionicima, partnerima i pokroviteljima će se predstaviti koncem sljedećeg tjedna kada se pretoči vino, a meso izvisi u konavoskim ognjištima.

20. travanj 2024 12:39