StoryEditorOCM
KonavleNEMA IM RAVNIH

Načelnik Lasić primio predsjednika i trenera JK Konavle – Cavtat Sada Bečića i Matka Klarića, čestitao im na velikim uspjesima

Piše dv
26. studenog 2021. - 12:00

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić primio je u srijedu predsjednika Judo kluba Konavle – Cavtat Sada Bečića, trenera Matka Klarića te članicu kluba Antoniju Đurković, a ovom prilikom načelniku je uručena i Zahvalnica Kluba za svu potporu koju je JK Konavle – Cavtat tijekom godina iskazala Općina Konavle.

Načelnik Lasić ovom prilikom je zahvalio Upravi kluba i svim njihovim članovima i članicama, rekavši kako su svi njihovi uspjesi na ponos Konavala. Istaknuo je kako će Općina i dalje podupirati rad kluba na sve načine koji joj budu na raspolaganju.

Bečić i Klarić su iskazali zahvalnost ovoj općinskoj upravi, naglasivši kako se trud i rad vidi kroz brojne rezultate i priznanja koja ta djeca osvajaju.

Napomenuli su kako je u 2020. godini, do izbijanja pandemije, 45 judoka osvojilo ukupno 75 medalja.

Istaknuli su kako su nastupili na 4 državna prvenstva (seniorsko, U-21, U-18 i prvenstvo osnovnih škola Vinkovci) te osvojili devet medalja na Prvenstvima Hrvatske.

Od toga su tri zlatne medalje – dva zlata Petre Đurković i jedno Antonije Đurković, dva srebra Mihaele Baule i Nike Katušić i 4 bronce, od čega dvije Petre Đurković, te jedno Mije Marević i Dore Obradović.

Napomenuli su kako su ove godine zbog objektivnih okolnosti prouzročenih panedmijom COVID-19 sa samo 11 natjecatelja nastupili na četiri državna prvenstva u Zagrebu (mlađe seniorsko U-23, kadetsko U-18, mlađe kadetsko U-16 i dječje U-14) te osvojili 6 medalja i to 3 zlata – Petra Đurković i Dora Obradović, (kadetsko prvenstvo U-18), Ana Schmuch (mlađe kadetsko U-16), 2 srebra Dora Obradović (mlađe kadetsko prvenstvo U – 16) i Ana Schmuch (kadetsko prvenstvo U-18), te jedna bronca Antonija Đurković (prvenstvo djece U-14).

Vrijedi istaknuti kako je JK Konavle – Cavtat osvojio i Pehar za III. mjesto u ukupnom poretku za cure na kadetskom prvenstvu Hrvatske U-18.

19. travanj 2024 09:32