StoryEditorOCM
DubrovnikSOCIJALNA SKRB O UMIROVLJENICIMA

Županija isplaćuje dva milijuna kuna za božićnice umirovljenicima

Piše DV
5. prosinca 2019. - 13:46
U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje umirovljenički dodatak umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1500,00 kn, a prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj, Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina: Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, provodeći tako, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Županijski umirovljenički standard.

Dubrovačko-neretvanska županija provodi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine kada je, za provedbu ovog Programa, u proračunu Županije bilo osigurano 700,000.00. U međuvremenu proračunska sredstva su povećana, te u 2019. godini iznose 2.000.000,00 kuna. Pri isplati božićnica za 2019. godinu vodilo se računa o ujednačavanju umirovljeničkog dodatka za umirovljenike u navedenim općinama i gradovima pa se pojedinačni iznosi kreću od 700 do 1000 kuna po umirovljeniku, ovisno o razvijenosti grada ili općine. Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 2529 umirovljenika s područja županije
19. travanj 2024 23:48