StoryEditorOCM
DubrovnikNACIONALNI DAN|

ŽUPAN RAVNATELJU ZAVODA ZA HITNU MEDICINU Dodjela 425 tisuća kuna za novo vozilo

Piše DV
30. travnja 2020. - 15:52
Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe župan Nikola Dobroslavić ovog je četvrtka ispred Hitne pomoći u Dubrovniku ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luki Luliću uručio Zaključak o sufinanciranju poboljšanja standarda prijevoznih sredstava ZHM-a u 2020. godini koji se Hitnoj pomoći osigurava 425 tisuća kuna za nabavu novog vozila.

”Danas smo ovdje kako bismo obilježili Nacionalni dan hitne medicinske službe i zahvalili svim djelatnicima na trudu u ovoj vrlo složnoj grani ukupne medicinske skrbi. Bez obzira na probleme koje je Zavod za hitnu medicinu imao i ima u popunjavanju kadra, ovog trenutka imamo sve timove u županiji popunjene i liječnicima i sestrama, odnosno vozačima. Imaju sve uvjete za nesmetano obavljanje ovoga vrlo važnog i složenog posla, ali vozila se uvijek moraju obnavljati. Zbog toga sam donio ravnatelju Zaključak kojim županija osigurava Zavodu za hitnu medicinu 425 tisuća kuna za jedno novo vozilo”, istaknuo je župan Dobroslavić rekavši kako se ove godine planira nabaviti dva takva vozila.

Župan je istaknuo kako je jedan dio bitke s koronavirusom za nama, no kako smo daleko od pobjede u ratu te podsjetio kako je na početku koronakrize Županija dodijelila ukupno 4 i pol milijuna kuna novčanih sredstava zdravstvenim ustanovama.
Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luka Lulić istaknuo je kako je riječ o vrijednoj donaciji.

”Županija je našla način, tako da možemo nastaviti s obnovom voznog parka i nabavu vozila, a bez kojeg bismo vjerojatno ostali s obzirom na situaciju. Ovo vozilo ćemo vjerojatno rasporediti na Pelješac ili Korčulu”, rekao je Lulić te nastavio:
”Imali smo problem svojedobno, ali sad smo ekipirani. To smo riješili uz pomoć Grada i Županije s njihovim programima sufinanciranja stanarina i plaća liječnicima. Godišnje skrbimo u DNŽ o oko 50 tisuća pacijenata, od toga je 10 tisuća hitnih. To je 10 tisuća spašenih života. S obzirom na tu brojku, nemamo veliki broj prigovora. No, tko radi, taj i griješi. Vjerujem da su te greške vrlo male i da ćemo se potruditi da ih bude što manje. Nikad ih nećemo izbjeći, nažalost tu je prisutan ljudski faktor i okolnosti koje se poklope te ne ispadne sve kako bismo htjeli. Naš glavni cilj je spašavanje života, nikome nije u interesu nešto loše”, zaključio je Lulić.
20. travanj 2024 09:21