StoryEditorOCM
DubrovnikOdvjetnik Ivica Ban otvoreno pita

Zašto su nadležni mjesec i pol dana šutjeli o povlačenju Studije o brzoj cesti?

Piše G.B.
10. veljače 2024. - 12:45

Umirovljeni dubrovački odvjetnik Ivica Ban komentirao je jučerašnju vijest o tome kako su Hrvatske ceste povukle Studiju utjecaja na okoliš brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi:

- Zašto su nadležni preko mjesec i pol dana skrivali od javnosti i medija da su odustali od procjene utjecaja na okoliš tzv. brze ceste Dubrovnik – Zračna luka Čilipi, koja je izazvala veliko nezadovoljstvo stanovnika Rijeke dubrovačke, Župe dubrovačke i općenito građana Dubrovnika?! - javno se pita Ban koji inače stanuje na području Rijeke dubrovačke.

-Zašto Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske ceste d.o.o. nisu putem priopćenja ili na drugi odgovarajući način obavijestili medije i javnost da su Hrvatske ceste d.o.o. još prije mjesec i pol dana, točno 22. prosinca 2023., odustale od podnesenog zahtjeva za procjenom utjecaja na okoliš ceste Dubrovnik – Zračna luka Čilipi i da je još 4. siječnja 2024. doneseno i (sramežljivo) objavljeno na internetskim stranicama Ministarstva rješenje kojim se obustavlja postupak procjene utjecaja na okoliš ceste Dubrovnik – Zračina luka Čilipi, a koje rješenje i vijest do jučer nitko od medija nije uočio?!, naveo je u piropćenju odvjetnik Ivica Ban. 

02. svibanj 2024 18:46