StoryEditorOCM
DubrovnikEMOTIVAN TRENUTAK |

FOTO/ VIDEO VELIKA OBLJETNICA NA SRĐU Školarci pjesmom uveličali 30 godina od obrane Dubrovnika, položeni vijenci za poginule branitelje

Piše kf
1. listopada 2021. - 12:18

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice napada na Dubrovnik i herojske obrane grada, jutros su u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen križa na Boninovu.

Na Srđu, simbolu obrane grada, upriličen je prigodan program koji tradicionalno organizira Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije i Grad Dubrovnik pod geslom 'Da se ne zaboravi'.

image
Božo Radić/Cropix

U programu su sudjelovali učenici Osnovne škole Mokošica. Nakon himne i pozdrava Domovini u izvedbi školskog zbora, izmjenjivale su se pjesme i recitacije posvećene Domovini i Dubrovniku, a u izvođenju ove dubrovačke škole.

Kod Križa na Srđu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule koji su živote utali u slobodu Hrvatske.  Vijence su položili izaslanik predsjednika RH general-bojnik Tihomir Kundid, izaslanik predsjednika Sabora Marko Potrebica, inače predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika, izaslanstvo premijera, državni tajnik u Ministarstvu branitelja Špiro Janović i pukovnik Tomislav Matković i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Frano Matušić.

image
Božo Radić/Cropix

U ime Županije vijence su položili Žana Marević, MIho Baće i Teo Andrić, a u ime Grada Dubrovnika Marko Potrebica , Paula Pikunić Vugdelija, Dživo Brčić, Blaž Pezo i Andro Vlahušić, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu je predvodio župnik u Mlinima don Miljenko Babaić.

Udruga samostalnih umjetnika na Srđu je izvela recital poezije 'Poezijom protiv zaborava'.

U nastavku možete pogledati i poslušati nastup Dječjeg zbora Osnovne škole Mokošica.

02. lipanj 2024 07:00