StoryEditorOCM
DubrovnikPrometni rekorderi

U Potomju 50-godišnjak vozio sa 1,68 promila, u Opuzenu vozio bez vozačke i prometne pa ostao praznih džepova

Piše dv
27. svibnja 2024. - 12:47

Najveća koncentracija alkohola od 1,68 g/kg izmjerena je 50-godišnjaku koji je u subotu,  25. svibnja, u večernjim satima, zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa u mjestu Potomje na Pelješcu.

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka. Isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.670 eura izrečena je 45-godišnjem državljaninu SAD-a koji je jučer, 26. svibnja, u ranim jutarnjim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Opuzenu.   

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a prilikom prometne kontrole se odbio testirati na prisutnost alkohola u organizmu. Osim toga, kod sebe nije imao vozačku ni prometnu dozvolu.

Vozač je uhićen i doveden na nadležni Općinski sud gdje je kažnjen spomenutom novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci na teritoriju RH.

17. lipanj 2024 13:31