StoryEditorOCM
DubrovnikPROŠLE SVE ŽUPANIJSKE PLAŽE

U petom ispitivanju kakvoće mora 113 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće

Piše PSD.
1. kolovoza 2017. - 10:06

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je peto redovno ispitivanje mora na 116 plaža u periodu od 17. srpnja do 26. srpnja 2017. godine. Uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (Narodne novine broj 73/08).

Od ukupno 116 plaža, more na 113 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Na plažama Skalinada na Malom jezeru i Mali Zaglavac u Sobri na otoku Mljetu more je bilo dobre kakvoće dok je more na plaži Grand Hotel Lopud na Lopudu bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

20. travanj 2024 03:42