StoryEditorOCM

Grad nastavlja obnovu stanova u zidinama: Treća obitelj s više djece uskoro će useliti u gradski stan u Ulici Prijeko

Piše dv
27. svibnja 2024. - 15:33

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković obišao je danas sa suradnicima obnovljen stan u Ulici Prijeko u koji će uskoro useliti višečlana obitelj, u sklopu jedinstvenog programa Dubrovačke stanogradnje i sukladno prvom hrvatskom Planu upravljanja povijesnom jezgrom.

U stanu površine 60 metara kvadratnih odrađeni su građevinsko-obrtnički radovi na podovima, zidovima i stropovima te instalaterski radovi koji su obuhvatili radove na dovodnoj mreži kao i cjelokupno novu internu mrežu instalacija - elektroinstalacije, vodovod i odvodnju te klimatizaciju. Rješenje grijanja i hlađenja postignuto je ugradnjom split sustava bez vanjske jedinice. U sklopu osiguranih sredstava, saniraju se i hodnici u zajedničkom dijelu zgrade, kako bi boravak u zgradi za sve stanare bio kvalitetniji i ugodniji.

image

Obnovljeni gradski stan u Ulici Prijeko

Grad Dubrovnik/

Radove je izvela tvrtka Projekt 22 d.o.o. iz Dubrovnika,  pod stručnim nadzorom Joška Mikla iz tvrtke Studio Quasar d.o.o. Ukupna vrijednost projekta iznosi 117 tisuća eura i u cijelosti je osiguran iz Proračuna Grada Dubrovnika.

Riječ je o još jednoj mjeri gradske uprave za pomoć obiteljima koje se nalaze pred izazovom rješavanja stambenog pitanja na skupom dubrovačkom tržištu nekretnina, s posebnim naglaskom na revitalizaciju povijesne jezgre. Naime, dva stana su već uručena korisnicima i u njih su uselile dvije obitelji s ukupno devetoro djece. U pripremi je javni natječaj za izvođenje radova na uređenju još tri gradska stana za što je u gradskom proračunu osigurano dodatnih 420 tisuća eura.

image

Obnovljeni gradski stan u Ulici Prijeko

Grad Dubrovnik/

Grad Dubrovnik će tako stambeno zbrinuti šest dubrovačkih obitelji s više djece te će na taj način doprinijeti revitalizaciji života u gradu, a što je cilj jedne od aktivnosti održivog razvoja Plana upravljanja. Ujedno, u povijesnoj je jezgri prošle godine otvorena nova školska zgrada u obnovljenoj palači što je također doprinos očuvanju života u zidinama.

Korisnici su pravo na stan ostvarili temeljem provedenog javnog natječaja za utvrđivanje Liste reda prvenstva o davanju stanova u najam na području povijesne jezgre za obitelji s više djece.

image

Obnovljeni gradski stan u Ulici Prijeko

Grad Dubrovnik/
17. lipanj 2024 12:10