StoryEditorOCM
DubrovnikVEDRAN BATOŠ

Tko je novoimenovani professor emeritus Sveučilišta u Dubrovniku? Evo što kaže njegova biografija...

Piše Silvia Rudinović
21. studenog 2023. - 16:42

Senat Sveučilišta u Dubrovniku još u srpnju je donio odluku o dodjeli počasnog zvanja professor emeritus Vedranu Batošu. Kako je istaknuto na svečanoj obljetnici 20 godina rada Sveučilišta, umirovljeni prof. Batoš je obnašao više funkcija, od pročelnika Odjela za elektrotehniku i računarstvo do prorektora za međunarodnu suradnju i poslovanje i članstva u Senatu. 

Vedran Batoš doktorirao je 1997. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na području tehničkih znanosti, polje računarstvo, a na istom je fakultetu ranije diplomirao i magistrirao. Radio je u inozemstvu, specijalizirao se u izradi i ugradnji programsk eopreme za velike bankarske sustave, visoku raspoloživost računarskih sustava te digitalnoj i poslovnoj transformaciji globalnih tvrtki. 

U njegovoj biografiji se navodi kako je nagrađivan za uspješne poslovne rezultate od IBM-a, Zavoda za poslovna istraživanja i Hrvatske gospodarske komore. Autor je prvih preddiplomskih i diplomskih studija računarstva, prve strategije međunarodnog razvoja Sveučilišta u Dubrovniku te inicijator uključivanja u Erasmus program. 

01. lipanj 2024 11:46