StoryEditorOCM
DubrovnikŽIVE JASLICE U PETAK PRED KATEDRALOM

Svetu obitelj sinoć je u Mokošici predstavljala obitelj Petre i Nikše Dubelj! Evo kako je bilo na živim jaslicama u vrtiću Mala kuća

Piše dv
19. prosinca 2023. - 11:13

Po prvi puta žive jaslice postavljene su u ponedjeljak popodne u Dječjem vrtiću “Mala kuća”.

Obitelj Nikše i Petre Dubelj bila je u ulozi Svete obitelji zajedno sa svojim djetetom u ulozi maloga Isusa.

Također, u samome uprizorenju sudjelovale su tate iz obitelji Ćorak, Zec i Marić te u ulozi tri kralja tate iz obitelji Legeny, Žugović i Vrsaljko, prenosi Dubrovačka biskupija na svojim stranicama.

“Današnji je događaj poseban, događaj koji nosi poruku. Poruka je to koja nas poziva sve na svetost, baš poput ove obitelji. Rođenje u skrovitim malenim jaslama otkriva koliko je vrijedan i dragocjen život svakoga djeteta. Bez obzira koliko smo materijalno opksrbljeni, važno je koliko srcem možemo primiti i dati, baš poput ovih obitelji i djece u ulozi anđela koji su bili spremni tako nešto nam i posvjedočiti”, poručuju odgojiteljice iz Dječjeg vrtića “Mala kuća”.

Žive jaslice dio su programa “U iščekivanju Božića u Mokošici” 10. Dubrovačkog filmskog festivala koji se ostvaruje u suradnji sa žiteljima Mokošice.

Žive jaslice upriličit će se u petak 22. prosinca u 17 sati i na platou ispred dubrovačke katedrale. Uprizorenjem Isusova rođenja i prvih trenutaka zemaljskog života želi se dati duhovna dimenzija vanjskoj proslavi adventa u Gradu.

Ovogodišnja scenografija donosi prikaz Isusovog rodnog mjesta Betlehem, a Svetu obitelj će uprizoriti obitelj Petre i Boža Pavlovića s malim djetetom. Pojavit će se još mudraci, pastiri, anđeli kao nezaobilazni dio okruženja Isusovog rođenja i još mnogo zanimljivih stvari među kojima su domaće životinje kojima se najmlađi posebno vesele. Uz pjesmu i radost svi će se u svojim srcima moći pokloniti malom Isusu.

Žive jaslice organizira Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika.

28. travanj 2024 18:39