StoryEditorOCM
DubrovnikVAŽNA OBAVIJEST

Sutra se zbog radova zatvara cesta do Bosanke, evo kuda će se prometovati i do kada

Piše Dv
14. siječnja 2024. - 11:22

Radovi uređenja spojne prometnice za Bosanku počinju u ponedjeljak, 15. siječnja, javljaju iz Gradske uprave. Radi se o dionici od priključka na državnu cestu DC8 do križanja na ulazu u gradsko naselje Bosanka ukupne dužine 640 metara, a promet će ovom dionicom od ponedjeljka biti zatvoren. Kao alternativni pravac koristit će se cesta preko Brgata.

Radove vrijedne 364.187,96 eura izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a ugovoreni rok izvođenja je 70 dana.

Uređenje puta za Bosanku dio je radova pojačanog održavanja prometnica koji se na više lokacija izvode na gradskom području u prvoj polovici siječnja. Uz sanaciju mosta Ombla, ovi radovi uključuju i uređenje ulica Od Gaja i Gornji Kono te obnovu asfaltnog zastora u Trstenome. Uredit će se i cesta koja vodi do novoizgrađenog gradskog azila za nezbrinute i napuštene životinje.

Podsjetimo, za pojačano održavanje prometnica u Proračunu za 2024. godinu rezervirano je 2.4 milijuna eura odnosno 69 posto više sredstava nego u 2023. godini. Među ostalima, planirana je obnova asfalta u ulicama Iva Vojnovića, Andrije Hebranga, Obala Stjepana Radića, Vladimira Nazora, kralja Tomislava, Vatroslava Lisinskoga (s obnovom nogostupa te brojnih drugih).

27. travanj 2024 17:13