StoryEditorOCM
DubrovnikPREPORUKE HITNIH SLUŽBI

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Ne izlazite iz kuća bez prijeke potrebe

Piše DV
11. siječnja 2017. - 15:28

Tehnički gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić preporučio je nakon sastanka proširenog Stožera civilne zaštite kako je zajednički stav svih hitnih službi da građani zbog obilnog snijega ne bi trebali izlaziti iz svojih kuća ako ne moraju. Savjetovao je i izbjegavanje korištenja osobnih vozila čak i ako imaju zimsku opremu i lance, s obzirom na očekivano večerašnje zaleđenje prometnica.

Predstavnik dubrovačke prometne policije Ante Vuletić potvrdio je kako je tijekom jutra bilo više prometnih nesreća koje su se mogle izbjeći korištenjem zimske opreme. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Stjepko Krilanović istaknuo je kako vatrogasci dosad nisu imali većih intervencija, no kako se problemi očekuju dođe li do daljnjeg zahlađenja.

Član uprave Vodovoda Pero Mišković izvijestio je da je dosad prijavljeno više od 300 slučajeva smrzavanja vodomjera ili puknuća i zaleđivanja cijevi, a ponovio je kako bi svi trebali zaštiti vodovodne instalacije od hladnoće.

Direktor prometnog društva Libertas Đuro Deranja govorio je o brojnim poremećajima u javnom prometu. Dodao je da u Gradu prometuju samo s pet vozila, prema Mokošici, skraćenom linijom broj 6 prema Pošti Lapad te prema Općoj bolnici Dubrovnik. Ovisno o vremenskim prilikama otvarat će se više linija.

Zamjenik tehničkog gradonačelnika Željko Raguž rekao je kako su ralice od ranog jutra na cestama te kako su prioriteti glavni prometni pravci kucavice grada.

– Ulica Iva Vojnovića, Ulica branitelja Dubrovinka, Ante Starčevića, Vladimira Nazora, Put od Mihajla prema Općoj bolnici Dubrovnik, to su ulice koje se stalno čiste, ralice rade neprestano –  poručio je Raguž.

Na sastanku su komunalci zamolili sugrađane da do normalizacije vremena iz kuća ne iznose otpad. Elektrojug osim jednog manjeg kvara, nije imao prijava problema s elektroopskrbom.
Za napomenuti je da je zbog ozljeda vezanih uz vremenske neprilike od jutros hospitalizirano 15 ljudi.

10. svibanj 2024 06:24