StoryEditorOCM
DubrovnikSPORNI DRONOVI |

STJEPKO KRILANOVIĆ - Civilna zaštita ne koristi dron, za upozorenja megafonom molimo građane za razumijevanje

Piše DV
15. travnja 2020. - 20:22
Nakon mnogobrojnih pritužbi i negativnih komentara na društvenim mrežama od strane građana, a o dronovima koji su se na prostoru grada pojavili u poslijepodnevnim satima te koji po mnogima narušavaju privatnost i buci koju proizvodi megafon na prostoru Mokošice, za komentar smo upitali načelnika Stožera civilne zaštite Grada Dubrovnika, Stjepka Krilanovića.

-Po pitanju dronova na području grada mogu potvrditi kako Civilna zaštita ne koristi dronove, dok ih vatrogasna postrojba posjeduje, međutim ne koristi u trenutnoj situaciji. Što se tiče upozorenja i buke koju proizvodi megafon na području Mokošice molio bi građane za razumijevanje i međusobnu suradnju kako bi se cijela situacija što prije okončala jer upozorenja nisu uzaludna.

Pripadnici Civilne zaštite svoj posao obavljaju profesionalno od prvog dana i mislim da im treba biti zahvalan jer svoja zaduženja odrađuju bez ikakve naknade i na usluzi su svima. Trebamo biti svijesni kako lijepo vrijeme utječe na ljude i za pretpostaviti je kako će mnogi provoditi vrijeme vani idućih dana te pozivam na razumijevanje situacije i međusobni kompromis-, u telefonskom razgovoru za Dubrovački vjesnik rekao je Stjepko Krilanović.

Na naš upit iz PU dubrovačko-neretvanske također su rekli kako njihove službe trenutno ne koriste dronove.
25. travanj 2024 04:23