StoryEditorOCM
DubrovnikEPIDEMIOLOŠKA SATNICA |

SMRKNULO SE NOĆNIM KLUBOVIMA Revelin nakon samo jedne radne noći stavlja ključ u bravu, Banje beach uzda se u rezervacije do ponoći

Piše Kristina Filičić
14. kolovoza 2020. - 18:39
Zbog naglog povećanja broja novozaraženih pretežito mlađe životne dobi, u prosjeku 31-godišnjaka, kafići i noćni klubovi od danas rade samo do ponoći, a nova epidemiološka mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite bit će na snazi idućih deset dana.

- S obzirom da smo tek u četvrtak otvorili naravno da su financijski troškovi jako veliki. Uz to smo još zaposlili 40 novih radnika tako da ćemo kroz dva, tri dana pokušati osmisliti neki novi koncept rada svakako u dogovoru sa epidemiolozima i predstavnicima grada – kaže PR menadžer Culture cluba Revelin Marko Plavčić.

image
Božo Radić/CROPIX


Dubrovački klub, koji se svrstao među najbolje klubove u svijetu, samo dan nakon otvorenja u 'novom normalnom' stavlja ključ u bravu. Iako su najavili kako će raditi svaku večer, u narednim danima, kaže PR menadžer, Revelin će biti zatvoren dok 'ne sagledaju cijelu situaciju i vide sa Stožerom kako i na koji način se može organizirati rad'.

- U interesu nam je da radimo jer u 2020. nismo bili otvoreni sve skupa možda šest večeri. To su veliki financijski gubici. Jednostavno, pokušat ćemo naći neki način. Kroz dva dana ćemo znati više, za sada ćemo biti zatvoreni. Sve naše posjetitelje ćemo obavijestiti u slučaju bilo kakvih promjena na našim internet stranicama – ističe Plavčić i poručuje kako je zdravlje zaposlenika i posjetitelja na prvom mjestu te će se držati svih propisa i pravila.

image
Banje beach
Branka Mumalo


- Ovo definitivno utiče na poslovanje, ali mi ćemo se tome prilagoditi nećemo raditi do daljnjega, nemamo što drugo – kaže vlasnik dubrovačkog kluba 'Banje beach' Ile Topuzović. Hoće li u idućih deset dana poslovanje prilagoditi skraćenom radnom vremenu pa, iako noćni klubovi tek počinju s radom oko 23 sata, možda krenuti ranije?

- Probat ćemo nešto rezervacija zadržati barem u ovim ranijim satima. Imamo sastanak s voditeljima pa ćemo vidjeti moguća rješenja, može li se što iskombinirati. Ako ne, onda ćemo zatvoriti skroz i vidjeti što će se događati za 10, 15 dana. Kod nas je ionako ulaz bio samo na rezervacije stola, nije se moglo ući izvan rezervacije. Voditelji koji se bave time će vidjeti može li se rezervacije prebaciti recimo od 20 ili 21 sat do 23 ili ponoći i to je to. Jedino na taj način ako bude, drugačije ništa – kaže Topuzović i dodaje:

- Mi ćemo odluku poštivati kao i sve do sada. Šteta će biti velika, ali što ćemo, što je tu je. Kao i svima. Svi smo u problemu jer doslovce 98 posto nas u Dubrovniku živi od gosta koji dođe – zaključuje vlasnik kluba ' Banje beach'.

image
Bez dezinficijensa nema noćnog života
Božo Radić/CROPIX
20. travanj 2024 14:10