StoryEditorOCM
DubrovnikVELIKI POTHVAT

Slaven odvozio tisuću kilometara od Savudrije do Prevlake, na zadnjoj dionici društvo mu je pravio naš Ante Kolunđija

Piše DV
28. listopada 2021. - 21:28

-Zadnja dva mjeseca bila su nevjerojatno iscrpljujuća i trebalo je puno padova, truda, vremena, muke i razočaranja kako bih ugledao svijetlo na kraju tunela. Iskreno, ni sam ne znam kako sam sve uspio posložiti ali sav se trud na kraju ipak isplatio! " - objavio je Slaven Škrobot koji se naputovao u sklopu projekta " Slavenovih tisuću kilometara u kolicima za osmijehe na licima".

U rujnu je krenuo u svoj najveći pothvat i posebno prilagođenim biciklom za osobe s invaliditetom na ruke biciklirao tisuću kilometara duž hrvatske obale, od Savudrije do Prevlake. Cilj projekta je skupiti 180 tisuća kuna kako bi zajedničkim snagama omogućili kupnju posebno prilagođenih bicikala za četiri osobe koje su u sličnoj situaciji kao i on.

image
Slavenovih tisuću kilometara u kolicima za osmijeh na licima, posljednja dionica vožnje Dubrovnik-Prevlaka u kojoj mu se pridružio Ante Kolunđija
Fb

Zadnju dionicu projekta, gdje mu se pridružio Ante Kolunđija, 23-godišnjak stradao u prometnoj nesreći kao motorist i to ne svojom greškom, odradio je jedva, ali u dobrom društvu. Kako je Ante trčao maratone prije nesreće, tako se rado pridružio Slavenu na zadnjoj dionici rute hrvatskom obalom.

"Dubrovnik - Prevlaka - 50 km! Zadnja dionica projekta i dan kad mi se vjerojatno i najmanje od svih dana dalo biciklirati! Nije bilo samo do umora, vani je harao vjetar, a i kiša samo što nije počela. Kud sad sve ovo na zadnji dan? Trebao je ovo biti sunčan dan i ravnica, a izgleda da će biti sve suprotno i da ću se patiti do samoga kraja! Ante nam se odlučio priključiti i danas, zapravo, ispratiti nas iz Dubrovnika.

image
Slavenovih tisuću kilometara u kolicima za osmijeh na licima, posljednja dionica vožnje Dubrovnik-Prevlaka
Fb

Njegove prve jutarnje riječi bile su: " ne brini, ništa od kiše". Ajde, domaći je, valjda nešto zna. S Antom smo se našli na vidikovcu poviše Dubrovnika te od tuda krenuli prema Prevlaci. Par kilometara po izlasku iz Dubrovnika napustio nas je Ante, dok je s njegovim odlaskom došla i kiša. " - zapisao je Slaven na Facebooku kojeg prati jako puno ljudi, posebno otkad je krenuo u svoj najhrabriji pothvat ikad.

27. travanj 2024 21:48