StoryEditorOCM
DubrovnikŠTO STOJI IZA TOGA?

"Sigurno ste i sami primijetili da je na našim ulicama uvelike smanjen broj mršavih mačaka, bolesnih i gladnih mačića..."

Piše Sr
12. travnja 2023. - 21:33

Gradsko društvo Sanitat provodi kampanju sterilizacije uličnih mačaka. Građanima dijele letke naslovljene: Jeste li znali da Grad Dubrovnik od 2018. godine osigurava besplatnu kastraciju/sterilizaciju uličnih mačaka? 

Kako navode, mačka se nakon hvatanja, sterIlizacije i oporavka vraća u njeno stanište.

"Ovaj postupak se u svijetu pokazao kao najučinkovitiji i najhumaniji a i najjeftiniji dugoročni način smanjenja broja uličnih mačaka, sprječavanja njihove patnje i poboljšanja suživota s ljudima. Sigurno ste i sami primijetili da je na našim ulicama uvelike smanjen broj bolesnih i gladnih mačića, mršavih mačaka iscrpljenih od zaraznih bolesti i neprestanog parenja i graviditeta. Velika većina slobodnoživućih mačaka u gradu Dubrovniku je već sterilizirana/kastrirana", piše u Sanitatovom letku.

image

Dubrovački Sanitat od 2018. besplatno sterilizira ulične mačke

Sanitat/

Sterilirane mačke imaju odrezan vršak uha kako istu mačku ne bi više puta hvatali, kažu iz Sanitat pa pozivaju građane da sudjeluju u njihovom programu slobodnoživuću mačku iz svoje blizine dovedu na besplatnu sterilizaciju. Građani mogu nazvati bilo koju od tri dubrovačke veterinarske ambulante i osigurati sterilizaciju, a za sve potrebne informacije se mogu javiti Sanitatu.

"Samo jedna nesterilizirana mačka i njeno potomstvo kroz 7 godina na svijet donesu gotovo 400.000 mačića!", poručuju iz Sanitat u svom pozivu građanima.

02. svibanj 2024 08:54