StoryEditorOCM
DubrovnikKAO U KRIMIĆU

Šefu ‘zločinačke‘ pronašli mobitel u dubrovačkom zatvoru. Pažljivo ga je sakrio, evo kako je otkriven

Piše Vladimir Urukalo/SD
5. srpnja 2023. - 08:08
Dean Majstorović zvani Điđi nepravomoćno je osuđen na 11 godina kao šef zločinačke organizacije iz Splita, trenutno je u zatvoru u Dubrovniku Jakov Prkić/Cropix

Dean Majstorović, zvani Điđi, 34-godišnjak iz Splita koji je prije nešto manje od tri mjeseca na splitskome Županijskom sudu, na ponovljenom suđenju, opet nepravomoćno osuđen na jedanaest godina kao šef zločinačke organizacije, nikako da se “smiri” u zatvoru, piše Slobodna Dalmacija

Najnovije informacije govore da je stegovno kažnjen s 90 dana zabrane primanja i slanja pisama, poziva, posjeta članova obitelji zbog toga jer su mu u Zatvoru u Dubrovniku, kamo je premješten prije mjesec dana, našli mobilni uređaj.

Naime, kako doznajemo, nakon što je iz zatvora u Gospiću stigao u dubrovački zatvor, sve elektroničke stvari koje kao istražni zatvorenik ima pravo držati kod sebe bile su poslane na rendgenski pregled u dubrovačku zračnu luku. I baš tada su policajci, pregledavajući rendgenom televizor marke “Vivax”, uočili unutar njega pažljivo skriven mobitel marke “iPhone” i pripadajući punjač. Naravno, sve mu je odmah oduzeto, a o svemu je izviješten i uredujući sudac splitskoga Županijskog suda Dinko Mešin, koji je Điđiju i presudio i koji je, pak, odlučio stegovno ga kazniti s tri mjeseca zabrane, piše Slobodna

Nije ovo prvi put da je Điđi kažnjen stegovnom mjerom zabrane komunikacije. Prvi put je to bilo nakon što se u ožujku 2022. godine potukao u šetnji zatvorskim krugom sa zatvorenikom K.J. iz Kaštela i tada je dobio mjesec dana zabrane. Samo pola godine kasnije, nakon što je premješten u Pulu, Điđi je prilikom preuzimanja doručka na zatvorskom hodniku došao u sukob s zatvorenikom L.B. te je došlo do fizičkog obračuna. Tada je dobio šezdeset dana stegovne mjere.

Nakon što je u svibnju 2020. godine uhićen kao šef zločinačke organizacije te se od tada nalazi iza rešetaka istražnog zatvora, Majstorović je prvo bio u splitskom zatvoru.

No, kako je Slobodna Dalmacija prva pisala, sredinom listopada premješten je u Zatvor u Šibeniku budući da je tadašnja uprava zatvora, službeno, procijenila da je on jedan od organizatora peticije i štrajka glađu kojim se trebao izvršiti pritisak na zatvorsku upravu, pogotovo tadašnju upraviteljicu, radi poboljšanja uvjeta u istražnom zatvoru. Među zahtjevima se pogotovo isticalo traženje da im se omogući dostava pizze u ćeliju.

Kako je tada procijenjeno da Majstorović ima jak utjecaj na ostale zatvorenike, uprava zatvora smatra kako bi njegov premještaj iz Bilica doveo do smirenja sigurnosnog stanja. No, uz to, i tada je prilikom jedne od racija u ćeliji u kojoj je Majstorović boravio pronađen mobitel.

Iz Šibenika je potom prebačen u zatvor u Gospiću, pa u Puli i odnedavno boravi u Dubrovniku.

Podsjetimo, Majstorović je nepravomoćno osuđen na 11 godina zatvora kao “glava” zločinačke grupe, jer je organizirao usmrćivanje muškarca zbog potraživanja od 270.000 eura koje je bio dužan Điđiju te je članovima svoje organizacije dao zadatak da kontinuirano iz Južne Amerike nabavljaju veće količine kokaina, a iz EU-a heroin i marihuanu, koju su drogu dalje preprodavali na području EU-a.

Osim njega, u tom su postupku osuđeni: na pet godina Bosiljko Šakić (31), zvani Bosi, na šest godina Jerko Malvasija (37), zvani Jere, na sedam godina Dino Stojanović (41), na šest godina Luka Buzdovačić, dok su po dvije godine zatvora dobili Ivan Šunjić (33) i Hrvoje Miljak (35), zvani Castro.

29. travanj 2024 11:55